Rijkswaterstaat directie Zuid-Holland

Persuitnodiging

Nummer
010/TX
Datum
28 februari 2005

Bijwonen gestuurde boring onder de A4

Vrijdag 3 maart verlegt de Gasunie in opdracht van Rijkswaterstaat, door een zogenaamde gestuurde boring, één van de grootste gasleidingen ter voorbereiding op de verbreding van de A4 Burgerveen-Leiden.

Voordat kan worden gestart met de verbreding van de A4, moeten er veel kabels en leidingen rondom het A4-tracé worden verlegd. Zo ook een grote '36" gasleiding' van de Gasunie. Deze gasleiding is één van de grootste leidingen in dit project en wordt door een zogenaamde gestuurde boring vanaf Park Cronesteijn onder de A4 aangebracht. Dit is dusdanig bijzonder, dat ik u graag wil uitnodigen dit programma, of een deel ervan, bij te wonen.

Het programma:
9.00-9.30 uur Ontvangst (gasten en pers) in de kantine van Tuinvereniging Cronesteijn, Boerenpad 1, 2322 LA Leiden 9.30 - 10.15 uur Toelichting door projectbureau A4 en de Gasunie 10.15-12.15 uur Bezoek aan de bouwlocatie lopend en/of per bus

In het kader van veiligheid wordt gezorgd voor veiligheidshesjes en helmen. U wordt geadviseerd om veiligheidsschoenen, laarzen of anders stevige schoenen aan te trekken.

Project A4 Burgerveen-Leiden
13 februari j.l. heeft minister Peijs van V&W in overeenstemming met minister Dekker van VROM, het Tracébesluit (TB) A4 Burgerveen - Leiden vastgesteld. Met het tracébesluit wordt het mogelijk gemaakt Rijksweg A4 tussen de Dwarswatering in Leiderdorp en de afrit Leiden/Zoeterwoude-Dorp te verbreden van 2x2 naar 2 x 3 rijstroken en een hoofd- en parallelbanenstelsel aan te leggen tussen de aansluiting N11 en de aansluiting met Zoeterwoude-Dorp.