Gemeente Amsterdam

Directie Communicatie

Persbericht 'Waarnemers' uit Marokko maken kennis met de Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen

Een delegatie van Marokkaanse waarnemers zal van donderdag 2 t/m woensdag 8 maart de laatste dagen van de verkiezingcampagne en de verkiezingsdag zelf in Amsterdam bijwonen. Zij zijn hier op uitnodiging van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de gemeente Amsterdam, het Marokkaanse Jongerencentrum Argan en het Komitee Marokkanen voor Mensenrechten (KMM).

Argan en het KMM hebben drie Marokkaanse gemeenteraadsleden en drie leden van maatschappelijke non-profitorganisaties (NGO's) uitgenodigd om in Amsterdam kennis te maken met de manier waarop Nederlandse politieke partijen hun verkiezingscampagnes voeren. De VNG heeft voor datzelfde doel tien burgemeesters en gemeenteraadsleden uit Marokko uitgenodigd voor een bezoek aan verschillende Nederlandse gemeenten, van wie er twee naar Amsterdam zullen komen.

Doel van het bezoek is dat de leden van Marokkaanse NGO's kunnen zien hoe politieke partijen en maatschappelijke organisaties hun rol in de lokale democratie spelen. De organisatoren hopen dat de jonge Marokkaanse lokale democratie versterkt wordt door dit uitwisselingsprogramma.

De gezamenlijke delegatie zal op vrijdag 3 maart om 09.00 uur wethouder Aboutaleb bezoeken in stadhuis, waarna er om 10.00 uur voor de pers gelegenheid is tot het stellen van vragen. Ook zal de delegatie op dinsdag 7 maart aanwezig zijn in de Boekmanzaal van het stadhuis om de verkiezingsuitslag bij te wonen.

Pb-035



Gemeente Amsterdam