Gemeente Helden

Bijzondere afspraak tussen gemeente en Bruynzeel Storage Systems B.V.

De Wet milieubeheer kent de mogelijkheid om voor bedrijven een vergunning op hoofdlijnen te maken. Een vergunning op hoofdlijnen is een vergunning die een bedrijf maximale flexibiliteit geeft. De bedrijven die over een dergelijk vergunning beschikken, kunnen veranderingen binnen het bedrijf zonder veel procedures uitvoeren.

Om voor een vergunning op hoofdlijnen in aanmerking te kunnen komen moet het bedrijf aan speciale voorwaarden voldoen. Het bedrijf moet over kwaliteiten beschikken zoals onder andere een gecertificeerd ISO 14001 zorgsysteem, een goedgekeurd bedrijfsmilieuplan en bijbehorend milieujaarverslag.

Eind 2003 is Bruynzeel Storage Systems B.V. samen met de gemeente Helden gaan werken aan een bedrijfsmilieuplan, om zo te kunnen voldoen aan de voorwaarden voor een vergunning op hoofdlijnen. Het traject voor het bedrijfsmilieuplan is eind 2005 afgerond.

Hiermee is Bruynzeel Storage Systems B.V. een van de eerste bedrijven in Nederland die voor een vergunning op hoofdlijnen in aanmerking komt.

Een hele prestatie die op 2 maart 2006 tijdens een formele bijeenkomst het bedrijfsmilieuplan door Wethouder Rinus Janssen en Hans Witbaard, kwaliteitsmanager en milieucoördinator van Bruynzeel bekrachtigd is met een ondertekening.

3-3-2006 10:29