Hondenprotestmars in Het Park in Rotterdam

Vestia Rotterdam Zuid


3 maart 2006

Hondenprotestmars in Het Park in Rotterdam

Zaterdag 11 maart vanaf 12.00 uur verzamelen over de honderd hondenbezitters zich in Parkzicht in Rotterdam. Evenzoveel honden zullen met hun baasjes meelopen in een protestmars door Het Park bij de Euromast. Ook de politiek heeft toegezegd aanwezig te zullen zijn, in het bijzonder GROENLINKS die ons protest voor 100% ondersteunt, evenals Leefbaar Rotterdam.

Zo protesteren we tegen het hondenbeleid van Rotterdam Centrum. Nergens in de Deelgemeente Centrum is een losloopzone voor honden. Door een eerdere actie is nu toegezegd dat we een klein veldje krijgen in het park ter grootte van een A4tje. NIET GENOEG!

Wat wij gaan bereiken is dat het hele Park weer losloopgebied wordt voor honden. Als tegenprestatie zullen alle hondeneigenaren de poep voortaan opruimen. Anderen die poep laten liggen zullen er op aangesproken worden. Op die manier is iedereen tevreden!

Dus nu een nog groter protest!
Het lijkt wel een sneeuwbaleffect teweeg te brengen want vele hondenbezitters in heel Rotterdam reageren en willen meelopen. Niemand is tevreden met het nieuwe hondenbesluit van de gemeente. Overal moeten de honden nu aangelijnd terwijl de losloopgebieden te klein zijn of te ver weg gelegen zijn. Deze mensen hopen mee te liften op de komende succesvolle actie om zo de problematiek in hun wijk aan te kaarten.

Het zou prettig en zinvol zijn als u voor, of tijdens onze actie er aandacht aan zou willen besteden. Het belooft een leuke chaos te worden met al die verschillende honden.


---


Noot voor de redactie