RTL Group


Wie droomt er af en toe niet van het leven eens helemaal om te gooien? Voor een hoop mensen biedt de aanschaf van een nieuwe outfit voldoening, terwijl anderen hun huis van onder tot boven laten verbouwen voor het maken van een frisse start. Sommigen gooien nog drastischer het roer om en starten een hele nieuwe loopbaan.

Van heftruckchauffeur naar reisleider of van accountant naar journalist; het nieuwe achtdelige RTL 5-programma Tobbers en Toppers, vanaf zaterdag 4 maart, helpt mensen bij het maken van de carrièreswitch waarvan ze altijd al hebben gedroomd. Motivator en coach Frank van Leer traint de kandidaten in het maken van een professionele metamorfose, of het nu gaat om een verandering van werkomgeving of het begeleiden van een werkzoekende. De deelnemers aan de enerverende afvalrace worden op de voet gevolgd als zij hun eerste stappen zetten naar het begin van een nieuwe loopbaan. Maar niet alleen de deelnemers hebben met Tobbers en Toppers de kans een nieuwe carrière te starten, ook de kijker kan aan de hand van regelmatige vacature-overzichten besluiten zijn of haar eigen ontwikkeling een nieuwe boost te geven.

Tobbers en Toppers begint met een selectiedag, waarop de acht uitverkoren deelnemers zich onderwerpen aan een aantal beroepsgerichte tests, waaruit niet alleen hun vaardigheden maar ook hun zwakke punten naar voren komen. Bovendien ontvangen de geselecteerden een speciale training van Frank van Leer, die specifiek op hen persoonlijk en hun nieuwe functie is toegesneden. In de eerste vier afleveringen strijden er steeds twee kandidaten tegen elkaar in dezelfde beroepscategorie. De overgebleven vier deelnemers moeten vervolgens tijdens een weekstage een praktijkopdracht tot een goed einde brengen. In de laatste uitzending voeren de twee overgebleven toppers een allesbeslissende stage-opdracht uit. De kandidaat die dit het beste doet, wordt beloond met een gegarandeerd jaarcontract voor de baan die bij hem of haar past.

Frank van Leer is ruim vijftien jaar werkzaam als salesexpert en is sinds zes jaar actief als zelfstandig trainer en coach. In deze periode heeft hij duizenden verkopers en managers geïnspireerd met zijn motiverende en confronterende aanpak. Van Leer treedt in Tobbers en Toppers op als trainer en coach van de deelnemers. Als geen ander is hij in staat hun uitstraling, motivatie en zelfvertrouwen naar een hoger niveau te tillen.

Uitzending: wekelijks, vanaf zaterdag 4 maart, tussen 17.30 en 18.00 uur bij RTL 5.


---

----------------------------
Noot aan de redactie: fotomateriaal volgt zo spoedig mogelijk. Voor meer informatie en/of interviews met Frank van Leer kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse, persdienst RTL Nederland via tel. 035 - 6718933 of jasper.teijsse@rtl.nl.

© 2006 RTL Nederland / IP