Nacht van de kooplust: Rotterdamse Museumnacht 2006

Museum het schielandshuis

Museum Het Schielandshuis de shopspot van de Rotterdamse Museumnacht 4 maart 2006 van 20.00 tot 02.00 uur

Tijdens de Rotterdamse Museumnacht staat Museum Het Schielandshuis in het teken van de kooplust. Naast het programma rond de expositie Winkelen over de winkelstad Rotterdam, kunnen natuurlijk ook de diverse andere tentoonstellingen bekeken worden.

Programma
De ouvreuses van Bliss ontvangen het publiek als charmante gastvrouwen. In hun rol als uiterst gemotiveerde verkoopsters maken zij op eigen wijze de bezoekers wegwijs in de weelderige wereld van de kooplust.

De kunstenaars van Sis Josip gaan in een multimediale performance confectiekleding te lijf en maken ondertussen hun vermaarde Hector&Wolf originals. Museumnachtgangers kunnen hun afdankertjes een tweede kans geven vanaf 0,99 euro. Ook de Haagse dichter Karel Kanits geeft zijn kijk op de 'hondse' confectie-industrie.

Dankzij een uniek samenwerkingsverband tussen Museum Het Schielandshuis en alle ondernemers van de Korte Hoogstraat komen de winkels tijdens de Nacht van de kooplust letterlijk het museum in. Britain, Cappucino, Daily Rush, Dille & Kamille, Dump, Funkie House, Future Maman, The Honeymoon Shop, The JoHo Company, Lifestyle, Matizz, Rivièra Maison, Sounds, Yendor en Zonnewijzer presenteren zich in wervelende modeshows waarin het winkelpersoneel zelf de catwalk opklimt. DJ VICCC ondersteunt de shows -en de nacht- met kooplustopwekkende melodieën.

De tentoonstellingen Beschuit met Spruitjes, Sterk van Kleur, Stad van Rotterdammers en natuurlijk: Winkelen zijn de hele nacht te bezichtigen. Tijdens de Nacht van de kooplust worden diverse rondleidingen gegeven.

Een passe-partout (geldig voor alle locaties van de Rotterdamse Museumnacht) kost 11 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de deur. De voorverkoop start dinsdag 21 februari in Museum Het Schielandshuis. Kijk ook op www.schielandshuis.nl en www.rotterdamsemuseumnacht.nl.


Noot voor de redactie,