Ingezonden persbericht


NOORDERKERKCONCERTEN

MAART 2006

Za 4 maart Jong strijkerstalent
14.00 uur Het Aquarius Strijktrio, bestaande uit Michael Waterman-viool, Joost Keizer-altviool en Gideon den Herder-cello, won de eerste prijs van het Internationale Kamermuziek Concours Charles Hennen 2002. Schubert-Strijktrio in Bes gr.t. D 471 en de Serenade voor strijktrio van Dohnányi. Tevens treedt op de winnaar van de Iordens Viooldagen 2006, een tweejaarlijks concours voor jeugdige violisten tot 14 jaar, met een n.t.b. programma. In samenwerking met de Stichting Jeugd Concerteert.

Vrij 10 maart Johannes Passion
20.15 uur Jonge professionele zangers, afkomstig uit de Nederlandse beroepskoren, nemen zowel de koor- als de solistenpartijen voor hun rekening in een uitvoering van Bach's Johannes Passion die het resultaat is van een intensieve voorbereidingsperiode en masterclass o.l.v. de oude meester Kurt Equiluz. Het orkest wordt samengesteld uit gevorderde studenten van de barokafdeling van het Utrechts Conservatorium. Reserveren aanbevolen.

Za 11 maart Canto di Rosetta
14.00 uur Mirjam Wesselink de Barrientos-sopraan, Mikhail Zemtsov-altviool en Enno Voorhorst-gitaar.
Een romantisch programma met een mediteraan karakter: Italiaanse en Spaanse liederen van Giuliani, Rossini en Sor, prikkelende combinaties van altviool en gitaar, waaronder een sonate van Paganini en Spaanse liederen van de legendarische zangeres/componiste Pauline Viardot, die een belangrijke rol speelde in het Parijse muziekleven in het midden van de 19e eeuw.

Za 18 maart Orpheus Britannicus Muziek van Henry Purcell 14.00 uur Vocaal Ensemble Multiple Voice o.l.v. Paul de Kok m.m.v. The Locke Consort en Stephen Taylor-orgel.Vocale solisten: Caroline Stam en Marjon Strijk-sopraan, Joseph Schlesinger-altus, Otto Bouwknegt-tenor en Job Boswinkel-bas. Een muzikaal eerbetoon aan de Engelse Orpheus, zoals Henry Purcell door zijn tijdgenoten werd genoemd. Een fraaie bloemlezing van zijn Anthems, met de befaamde Funeral Sentences en de Funeral Music for Queen Mary. Het concert wordt besloten met de feestelijke Welcome Song for King James.

Za 25 maart Musica Amphion
14.00 uur Wilbert Hazelzet-traverso, Alfredo Bernardini-barokhobo, Rémy Baudet-barokviool, Jaap ter Linden-barokcello en Pieter-Jan Belder-klavecimbel. Musici met een grote reputatie in de wereld van de oude muziek spelen hoogtepunten uit de Barok van Telemann, Vivaldi, en Janitsch.

Toegangsprijzen


- Kaarten zaterdagmiddagconcerten: ¤ 10,00 / 9,00 *
- Johannes Passion: ¤ 25,00 / 23,00 *
*korting geldt voor: CJP/pas 65+/stadspas/studentenkaart/donateurs; kinderen tot 12 jaar ¤ 5,00
- Strippenkaart voor 6 zaterdagmiddagconcerten in het seizoen 2005-2006: ¤ 50,00

Kaartverkoop


- via AUB, tel. 0900-0191, www.uitlijn.nl, ticketshop, hoek Leidseplein/Marnixstraat
- bij de kassa van de Noorderkerk/Westerkerk, vanaf 45 minuten voor aanvang (voor zover beschikbaar)

Inlichtingen en reserveren

Stichting Noorderkerkconcerten, Bloemgracht 65 B, 1016 KG Amsterdam, tel: 020 6203119, fax: 020 6231477 e-mail: info@noorderkerkconcerten.nl, www.noorderkerkconcerten.nl