Ingezonden persbericht


Den Haag, 15 februari 2006

PERSBERICHT

Rhythm & Rhymes presenteert uniek festivallied

Eerste officiële themesong van een Nederlands festival

De tekst voor het nummer 'Flarden', geschreven door de Haagse Janita van Nes, is de winnaar geworden van de door het nieuwe festival The Hague Rhythm & Rhymes uitgeschreven songtekstenwedstrijd. Voor de wedstrijd kwamen 58 songsteksten binnen rond het thema 'rhythm & rhymes'. Een groot aantal inzenders heeft begin dit jaar deelgenomen aan een serie workshops songwriting onder leiding van Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo). Deze muzikant heeft ook het winnende nummer op muziek gezet. Het resultaat is een sterk popliedje dat snel in je hoofd blijft zitten.

De opname van het nummer 'Flarden' zal de komende weken worden verzonden aan diverse lokale en regionale radiostations. Het nummer is ook gratis te downloaden vanaf de website www.rhythmrhymes.nl. Ook de tekst van het nummer is daar te vinden.

Uniek is verder dat de tekst van het nummer zal worden verstuurd aan alle auteurs en artiesten die meewerken aan het festival The Hague Rhythm & Rhymes. Hen wordt verzocht de tekst van het nummer te gebruiken in hun eigen optreden. Over de manier waarop ze dat doen zijn zij helemaal vrij. We verwachten dat veel van hen het zullen voordragen, enkelen zullen het citeren en anderen zullen de tekst op zelf gecomponeerde muziek zetten. 'Flarden' is daarmee de eerste officiële themesong van een Nederlands festival!

Tijdens The Hague Rhythm & Rhymes wordt in de Centrale Bibliotheek en discotheek Asta, onder andere opgetreden door Ellen ten Damme, Joost Zwagerman, Ernst Jansz, Corry Brokken, Yasmine Allas, Karin Giphart, Ronald Snijders, Comedy Explosion, Jules Deelder, Bart Chabot en Rinus Gerrtitsen. In totaal zijn er ruim zestig optredens tijdens het festival. The Hague Rhythm & Rhymes wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Haagse Openbare Bibliotheek.

MEER INFORMATIE OP HTTP://WWW.RHYTHMRHYMES.NL

The Hague Rhythm & Rhymes wordt georganiseerd door de Haagse Openbare Bibliotheek en de R.G. Ruijs Stichting. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Culturalis, Prins Bernhard Cultuurfonds, Bureau Binnenstad, Ooievaarspas, Rabobank en Boekhandel Paagman.

The Hague Rhythm & Rhymes
4 maart 2006 in de Centrale Bibliotheek en Asta
aanvang: 19.00 uur
entree: E 10,00 (leden en kortingspassen: E 5,00)
Voorverkoop: Haags Uitburo (0900-8282999; www.haagsuitburo.nl)