Nederlands Architectuurinstituut

Rotterdam, 17 februari 2006

Modevormgever Aziz maakt NAi-medewerkers herkenbaar

Zaterdag 4 maart van 20.00 tot 02.00 uur in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi)

Modevormgever Aziz lanceert tijdens de Rotterdamse Museumnacht met wervelende performances het kledingstuk dat hij heeft ontworpen voor de medewerkers van het NAi. Het is de eerste keer dat de in binnen- en buitenland beroemde modeontwerper kleding ontwerpt voor een museale instelling. Op verzoek van het NAi heeft Aziz een outfit gecreëerd om de medewerkers van het NAi herkenbaarder te maken voor bezoekers. De perfomances van Aziz maken deel uit van het theatrale feest dat het NAi dit jaar samen met Mobile Arts organiseert. Het programma van de Rotterdamse Museumnacht in het NAi sluit aan op de theatrale tentoonstelling 'Ontwerp het onmogelijke: De wereld van architect Hendrik Wijdeveld (1885-1987)' die nog tot 21 mei in Zaal 1 te beleven is.

Op 4 maart begint de avond met een after-dinnerparty van het Mobiel Culinair Offensief met artiesten en kunstenaars. Dit gezelschap ontvangt het Museumnacht-publiek en stort zich met hen in de feestelijkheden. De Stille Disco swingt bij de verschillende tentoonstellingen. Dit geruisloze onderdeel gaat vervolgens naadloos over in het allerminst geluidloze Museumnacht-dansfeest met Jules Deelder als DJ. De performances waarin Aziz de nieuwe kleding voor suppoosten op spectaculaire wijze aan de bezoekers en de pers toont, maken doorlopend deel uit van de Museumnacht. Aziz: 'Kleding is als een tweede huid die de identiteit van de drager weerspiegelt en aldus 'gelezen' wordt door zijn omgeving. Dit NAi-kledingstuk laat de bezoeker zien dat wie beveiligingsmedewerker van het NAi is, tevens de rol van gastheer of gastvrouw uitdraagt. Met de Museumnacht-performances wil ik de bezoekers verrassen en op het verkeerde been zetten.'

Tentoonstellingen in het NAi tijdens de Museumnacht Naast de tentoonstelling 'Ontwerp het onmogelijke - De wereld van architect Hendrik Wijdeveld (1885-1987)' in Zaal 1, is in Zaal 3 de tentoonstelling 'Newer Orleans - A Shared Space' te zien, waarin zes architectenbureaus zich hebben gebogen over de wederopbouw van New Orleans. Verder is in Zaal 2 de permanente tentoonstelling 'GeWoon Architectuur' te zien. Deze tentoonstelling met hoogtepunten van ons nationale erfgoed geeft een beeld van de geschiedenis van het wonen vanaf 1850. Vanwege het Gispenjaar is in Zaal 2 bovendien een tentoonstelling over Gispen te zien in combinatie met een Gispenrondleiding in Huis Sonneveld. Vanaf 20.30 uur vinden er ieder half uur rondleidingen plaats, die vertrekken vanaf de balie. Kaartjes hiervoor worden aan de balie uitgedeeld.

Meer informatie over het programma van het NAi tijdens de Rotterdamse museumnacht is te vinden op www.nai.nl en op
www.rotterdamsemuseumnacht.nl

Kaartverkoop
Passe-partouts voor de Museumnacht kosten 11 euro in de voorverkoop en 15 euro op de avond zelf. De voorverkoop start op dinsdag 21 februari
---

Voor nadere informatie en beeldmateriaal kunnen journalisten zich wenden tot de persafdeling van het team Marketing en Communicatie van het NAi:
Afdeling Marketing & Communicatie, tel 010-4401255, 4401235 of 4401271 fax 010-4366975, e-mail press@nai.nl