Gemeente Leeuwarden

Stadhuis Stadhuis

Open Dag Stadhuis in teken verkiezingen

Bron: gemeente Leeuwarden (20-02-2006) Voor iedereen die het gerestaureerde Stadhuis van Leeuwarden eens van binnen wil bekijken, houdt de gemeente Leeuwarden op zaterdag 4 maart van 10 tot 17 uur Open Huis. Deze dag staat ook in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart en wordt om 17.00 uur afgesloten met een lijsttrekkersdebat onder leiding van Klaas Jansma. Het is de derde keer sinds de (her)opening van het Stadhuis in mei 2005 dat de deuren open gaan voor het publiek. Iedereen kan in alle vertrekken van het in 1715 gebouwde monumentale gebouw rondkijken; van de Auckamakelder tot en met de werkkamer van de burgemeester en de Wapenzolder. Er zijn overal medewerkers van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden.

In de Oranjezaal wordt een verkiezingsmarkt gehouden, waar alle politieke partijen uit Leeuwarden zijn vertegenwoordigd. U kunt hier informatie krijgen over de verkiezingsprogramma's en in gesprek gaan met politici.

Lijsttrekkersdebat
Aan het eind van de open dag is er een lijsttrekkersdebat in de raadzaal. Klaas Jansma zal de vertegenwoordigers van de lokale politiek uitdagen om aan de hand van prikkelende stellingen het debat aan te gaan.
Bezoekers van de open dag kunnen het lijsttrekkersdebat bijwonen. De lokale Omroep Mercurius zendt het lijsttrekkersdebat ook live uit via radio en televisie.