Saxion Hogescholen
BR>

ma 27 februari 2006

Conservatorium Saxion Hogescholen organiseert Twentse Pianomarathon

Het Saxion Conservatorium organiseert op zaterdag 4 maart aanstaande in het Muziekcentrum te Enschede voor de tweede keer de Twentse Pianomarathon.
Dit is een muzikaal festijn waarbij pianospelend Twente zijn of haar favoriete werk ten gehore brengt op het podium van de Arkezaal in het Muziekcentrum Enschede. Een jury van pianodocenten van het Conservatorium, onder leiding van Marius van Paassen, zal de verschillende uitvoeringen becommentariƫren.
De vijftig deelnemers zijn van alle niveaus: amateurs, vakstudenten en docenten van het Conservatorium en muziekscholen. Jong en oud treedt op onder het motto: `als het maar piano is!' Het repertoire is door de deelnemers zelf gekozen en varieert van Liszt to Folk Dean. Het is geen wedstrijd, maar een pianofestijn met amusante tegenstellingen tussen de verschillende te spelen stukken en niveaus. Een aanrader voor iedere pianoliefhebber!

De Pianomarathon vindt plaats inde Arkezaal van het Muziekcentrum Enschede, ingang via het Conservatorium, Van Essengaarde 10. De Pianomarathon wordt gehouden van 12:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------