Gemeente Breukelen


(Be-) Leef de gemeente! Open dag en politieke markt

Robin Ammerlaan is paralympisch kampioen rolstoeltennis

Op zaterdag 4 maart opent het gemeentehuis haar deuren. Van 11.00 tot 15.00 uur kunt u een kijkje komen nemen achter de schermen van de gemeente. De Open Dag vindt plaats in en rondom het gemeentehuis Boom en Bosch op de markt 13 in Breukelen. Naast informatie over diverse gemeentelijke activiteiten vindt er op de eerste verdieping van Boom en Bosch de politieke markt plaats, waar alle politieke partijen zich presenteren. De Open Dag wordt opgeluisterd door diverse activiteiten, waaronder de prijsuitreiking van de fotowedstrijd en een tennisdemonstratie met paralympisch kampioen Robin Ammerlaan.

Het programma:

11.00 uur Aanvang open dag en politieke markt

12.00 uur Verkiezingsdilemmaspel olv burgemeester Dales

12.00 uur Historische rondleiding door het park olv Arie Manten

12.45 uur Prijsuitreiking fotowedstrijd

13.00 uur Demonstratie Robin Ammerlaan (tweede op de wereldranglijst rolstoeltennis)

14.00 uur Verkiezingsdilemmaspel olv burgemeester Dales

14.00 uur Historische rondleiding door het park olv Arie Manten

15.00 uur Einde

Doorlopend programma:

het grote brandweerspuitspel, laat je schminken door de clowns, gishotel, gratis poffertjes eten, surfen op de gemeentelijke website, preventietips van de brandweer, oude polygoonjournaals, het hoe en wat van de verkiezingen, een kijkje in de gemeentelijke basisadministratie, laat u fotograferen op de stoel van de burgemeester, rondleidingen door het historische park van Boom en Bosch, en nog veel meer!

Tennisdemonstratie met paralympisch kampioen Robin Ammerlaan

Om 13 uur kunt u kennis maken met Robin Ammerlaan. Tweede op de wereldranglijst rolstoeltennis. Een snelle en energieke sport waarbij ook het mentale en tactische aspect een grote rol speelt. Niet alleen kan Robin Ammerlaan u alles vertellen over diverse rolstoelsporten als tennis en basketbal, natuurlijk geeft hij ook een demonstratie. Dat vindt plaats van 13.00 tot 14.00 uur voor het gemeentehuis.

Fotowedstrijd

Tijdens de Open Dag kunt u zien hoe de inwoners de gemeente beleven. De twaalf genomineerden van de fotowedstrijd (Be-) Leef de gemeente! worden tentoongesteld. En om 13.00 uur maakt burgemeester Dales bekend wie de winnaar is. De inzendingen zijn beoordeeld door de jury die bestaat uit niemand minder dan Patricia Steur (fotograaf), Gerard Prakke (fotograaf VAR) en Edwin Butter (fotograaf gemeente).