Ingezonden persbericht


Persbericht

Dinsdag 28 februari 2006

ontwerper aziz maakt nai-medewerkers herkenbaar

AZIZ lanceert tijdens de Rotterdamse Museumnacht met wervelende performances het kledingstuk dat hij heeft ontworpen voor de medewerkers van het Nederlandse Architecten Instituut. Het is de eerste keer dat de in binnen-en buitenland beroemde modeontwerper kleding ontwerpt voor een museale instelling. Op verzoek van het Nai heeft Aziz een outfit gecreëerd om de medewerkers van het Nai herkenbaarder te maken voor bezoekers. De performances van Aziz maken deel uit van het theatrale feest dat jet Nai dit jaar samen met Mobile Arts organiseert.

Op 4 maart begint de avond met een after-dinnerparty van het Mobiel Culinair Offensief met artiesten en kunstenaars. Dit gezelschap ontvangt het Museumnachtpubliek en stort zich met hen in de feestelijkheden. De Stille Disco swingt bij de verschillende tentoonstellingen. Dit geruisloze onderdeel gaat vervolgens naadloos over in het allerminst geluidloze Museumnacht-dansfeest met Jules Deelder als DJ.

De performances waarin Aziz de nieuwste kleding voor suppoosten op spectaculaire wijze aan de bezoekers en pers toont, maken deel uit van de Museumnacht. Aziz Bekkaoui: 'Kleding is als een tweede huid die de identiteit van de drager weerspiegelt en aldus 'gelezen' wordt door zijn omgeving. Dit Nai-kledingstuk laat de bezoeker zien dat wie beveiligingsmedewerker van het Nai is, tevens de rol van gastheer of gastvrouw uitdraagt. Met de Museumnacht-peformance wil ik de bezoekers verrassen en op het verkeerde been zetten'.

AZIZ
AZIZ is een Nederlandse modeontwerper die een eigen 'handschrift' in kleding heeft ontwikkeld. Hij speelt voortdurend met de relatie van kleding en identiteit. Kleding is als een tweede huid die de identiteit van de drager weerspiegelt en aldus 'gelezen' wordt door zijn omgeving. Het is tegelijkertijd ook een beschermlaag van al datgene wat niet openbaar en publiek gemaakt wil worden. Hij maakt gebruik van materialen die altijd anders zijn. AZIZ maakt kostuums voor ondermeer opera's en hedendaagse moderne dans. In november 2005 presenteerde AZIZ een modeontwerp in het Guggenheid Museum in New York.

NOOT VOOR REDACTIE,