Gemeente Rotterdam

Nr. 70
1 maart 2006

jongerenevenement vormt afsluiting 'Rotterdam mijn stad'

'Vote Rotterdam' in Nighttown

Op zaterdag 4 maart wordt 'Rotterdam mijn stad' afgesloten met het jongerenevenement "Vote Rotterdam". Vanaf 19.00 uur kunnen jongeren in Nighttown terecht voor muziek, entertainment, discussie en speeddating met Rotterdamse politici. De afgelopen weken is met een groot aantal activiteiten de speciale verkiezingssite voor jongeren, www.rotterdammijnstad.nl onder de aandacht gebracht.

Vanaf 19.00 uur opent Nighttown haar deuren voor jonge Rotterdamse kiezers. Bezoekers kunnen tussen het dansen door in debat met lokale politici of genieten van verschillende optredens. Speciaal voor de verkiezingen is door de Rotterdamse artiesten Johnny Ramos, Casual, Quatro+ en Alex de soundtrack 'Rotterdam mijn stad' geschreven. De artiesten zijn aanwezig om tijdens het evenement 'Vote Rotterdam' hun nummer te laten horen. Daarnaast zorgen de dj's Superior en L-Diablo voor de muzikale omlijsting. Ook exposeren de kunstenaars van Urban Arts hun verkiezingskunstwerk, waarbij het aanwezige publiek de gelegenheid krijgt de kunstenaars te helpen met het 'pimpen' van het kunstwerk.

Speeddating en 'Vote Rotterdam debat'
Het eindevenement biedt volop gelegenheid om met Rotterdamse politici in discussie te gaan. Dat kan één-op-één tijdens het onderdeel Speeddating met Rotterdamse politici of gezamenlijk tijdens het grote podiumdebat. De organisatie van dit debat is in handen van de Rotterdamse Jongeren Raad (RJR).

Uitreiking winaars filmprijsvraag
Als voorproefje op het stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart, kan in Nighttown gestemd worden op het beste filmpje en animatie van de filmwedstrijd "Rotterdam mijn stad". De zes filmprojecten die vorige week door een jury werden genomineerd dingen mee naar de titel 'Beste verkiezingsfilm 2006''. Burgemeester Ivo Opstelten verzorgt de prijsuitreiking.

Rotterdam mijn stad
Afgelopen weken is door een aantal gerichte activiteiten de website www.rotterdammijnstad.nl onder de aandacht gebracht. Dit heeft geleid tot een totale bezoekersaantal van 28.065. Ook zijn deze week interviews met de lijsttrekkers op de website geplaatst. De interviews zijn afgenomen door studenten Journalistiek van Hogeschool InHolland. De activiteiten zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met jongeren en sleutelfiguren van verschillende organisaties. Ze maken deel uit van de algemene opkomstbevorderende campagne van de gemeente Rotterdam.