Partij van de Arbeid


Den Haag, 02 maart 2006


PvdA voert campagne voor werk


Zaterdag 4 maart voert de PvdA campagne voor werk. Een slinger van PvdA'ers zal in Amsterdam de stadsdelen Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp, binnenstad, Zeeburg, Oost-Watergraafsmeer, Zuid-Oost en Noord bezoeken en aansluiten bij de acties van de lokale campagneteams. Tijdens deze bezoeken bieden zij het PvdA-pamflet 'Sterk en Sociaal' aan en gaan de deelnemers in gesprek met mensen op straat. Wouter Bos presenteert dit pamflet aan kiezers om 16.00 op het Anton de Komplein in Amsterdam Zuid-Oost. De slinger begint 's ochtend om 10.00 en eindigt om 18.00 uur.


De PvdA zet alles op alles om zo veel mogelijk mensen een eerlijke kans op werk te geven. Werk is het beste antwoord op armoede, bevordert de integratie en zorgt dat mensen er weer bijhoren. Wethouders van de PvdA hebben zich daar in de afgelopen vier jaar steden keihard voor ingezet. Bijvoorbeeld door werkloze jongeren geen uitkering te geven, maar naar school te sturen of aan het werk te zetten. Zij boekten mooie resultaten, ondanks bezuinigingen van het kabinet op bijvoorbeeld gesubsidieerde arbeid. Met een tiental actiepunten pleit de PvdA daarom voor meer werk en tegen armoede.


Naast Tweede-Kamerleden Khadidja Arib, John Leerdam, Gerdi Verbeet, Jet Bussemaker en Wouter Bos (vanaf 16.00 uur) nemen ook Ed Van Thijn (Eerste Kamer), Amma Asante (Partijbestuur), Max van den Berg (Europees Parlement), Freddy Weima (Statenlid) en Emine Bozkurt (Europees Parlement) deel aan de zogenaamde slinger.



Programma:

10.00 - 10.30 uur Plein '40 - '45 in Geuzenveld-Slotermeer
11.00 - 11.30 uur PvdA-kermis op het Osdorpplein met gratis ballonnen,suikerspinnen en zelfs een springkussen.
12.00 - 13.00 uur Binnenstad, lunchen met PvdA-prominenten in de Wolfstraat in de Jordaan
13.30 - 14.15 uur Zeeburg, Javastraat tegenover de c1000 (naast de spoorlijn)
14.45 - 15.30 uur Oost-Watergraafsmeer, Chr. Huijgensplein, Middenmeer
16.00 - 16.30 uur Zuid-Oost, Ganzenhoef, Zuid-Oost
17.00 - 18.00 uur Noord, In het Skatepark Amsterdam op de NDSM werf.


In de bijlage wordt de volledige lijst met plaatsen en Kamerleden die tijdens deze themadag wordt bezocht.