Gemeente Zwolle

Doe Mee Zwolle organiseert activiteiten in internationale vrouwenweek


Datum uitgave: 02-03-2006
Het project Doe Mee Zwolle van de gemeente Zwolle organiseert in het kader van Internationale Vrouwendag op woensdag 8 maart 2006 samen met onder meer welzijnsorganisatie Travers en de Werkgroep 8 maart diverse activiteiten. Allochtone én Nederlandse vrouwen zijn hierbij van harte welkom.

Het gaat om de volgende activiteiten:

Zaterdag 4 maart 2006 om 19.00 uur biedt een groep Zwolse allochtone vrouwen in wijkcentrum Holtenbroek te Zwolle hun Agenda van de Toekomst aan aan burgemeester Meijer. De actie is een initiatief van adviesbureau Twynstra Gudde die in opdracht van Directie Coördinatie Minderheden van het ministerie van Justitie een project aanstuurt voor de opkomstbevordering van allochtone vrouwen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Na de aanbieding van de agenda volgt er een gesprek met vrouwelijke gemeenteraadsleden.

Maandag 6 maart is er van 9.00 tot 12.30 uur een interculturele film in Filmtheater Fraterhuis. Kaartverkoop via Servicecentrum VrijwilligersWerk Overijssel, telefoon (038) 421 19 40. Wethouder Peter Pot is bij de start van de film aanwezig en houdt een korte toespraak ter introductie van de bijeenkomst.

Woensdag 8 maart is de viering van Internationale en Multiculturele Vrouwendag 2006:
* In Schouwburg Odeon van 19.30 tot 23.00 uur.
* Thema: 'Fiere vrouwen vieren'; met diverse lezingen, workshops en muziek.
* In wijkcentrum Holtenbroek van 18.30 tot 22.30 uur.
* Thema 'Met elkaar en voor elkaar'. Met Afrikaans dansen, Saz muziek, Molukse dans, Marokkaanse muziek, toneel en gedichten.

Vrijdag 10 maart is er vanaf 19.00 uur een vrouwenfeest alleen voor vrouwen uit Dieze Oost, West en Kamperpoort in wijkcentrum Rembrandtien. Levensverhalen van vrouwen uit de wijk met aansluitend feest, dans, Hollandse act en een Li Li Li wedstrijd. Leeftijd vanaf achttien jaar.

Landelijk project
Het project Doe Mee is een onderdeel van het plan van aanpak 'Emancipatie en Integratie' dat zich richt op het activeren van vrouwen uit etnische minderheidsgroepen. Het plan van aanpak is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Justitie. Het project duurt tot 1 september 2006.

Bron: afdeling Communicatie