Gemeente Loppersum
---

Wethouder Scheltens opent dag der Noordgroninger geschiedenis in Loppersum

PERSBERICHT, Loppersum, 24 februari 2006


Wethouder Wil Scheltens zal op zaterdag 4 maart 2006 om 13.00 uur in de Petrus en Pauluskerk te Loppersum het openingswoord houden voor de Dag van de Noord-Groninger geschiedenis. Op deze dag kunt u alles te weten komen over de geschiedenis van uw eigen dorp of streek.

In de Petrus en Pauluskerk is van 13.00-17.00 uur een historische informatiemarkt met muziek. Allerlei instellingen op het gebied van de Noord-Groninger geschiedenis zullen zich aan u presenteren, zoals historische verenigingen, musea, antiquariaten en andere (Noord-)Groninger instellingen op het gebied van monumenten, genealogie, archeologie en cultuur.

In het dorpshuis aan de Wirdumerweg 23 worden vanaf 14.00 uur de volgende lezingen gehouden:

14.00 uur:
Bertus Huizing over de Petrus en Pauluskerk te Loppersum Huizing is schrijver van het boek Van tufsteen tot spitsboog over de Petrus en Pauluskerk te Loppersum.

15.00 uur:
Egge Knol over de wierden.
Knol is de conservator van het Groninger Museum. Zijn lezing sluit aan op de tentoonstelling Professor van Giffen en het geheim van de wierden die op dit moment in het Groninger Museum is te zien.

16.00 uur:
Reint Wobbes

Gratis toegang
Deze dag wordt georganiseerd door het Streekarchivariaat Noordoost Groningen. De toegang is gratis. Er is koffie en thee.

De Dag der Noord Groninger Geschiedenis is een dag om niet te missen!


---