Ingezonden persbericht

Dewi bij amsterdam duo dance battle

AMSTERDAM, 20060224 -- Op zaterdag 4 maart 2006 organiseert Dutch Dance Agency de "Amsterdam Duo Dance Battle" in DanceStreet Amsterdam van 17:00-21:00, inclusief een workshop van Roy Jonathans.


Deze spannende wedstrijdvorm tussen duo's is al bekend onder dansers die zijn aangesloten bij verschillende Streetdance bonden. Dutch Dance Agency wil dit nu in Amsterdam onder een groter publiek brengen.
Door middel van een eigen choreografie van +/- 1 minuut wordt de battle tussen duo's aangegaan. De muziek krijgt men ter plekke te horen en de kunst is om zo goed mogelijk aan te passen en te onderscheiden van de rest. De deelnemers dansen namelijk tegelijkertijd.

Het event wordt gehost door de danser, musicalspeler, MC'er en (stem)acteur Rogier Komproe (bekend van de Nederlandse versie van Shark Tale). Voor de jury is een special guest aangetrokken, namelijk Dewi (Idols 1). Zij is weer helemaal terug in de spotlight; zo heeft zij de tv commercial voor het WNF ingezongen, is haar eigen kledinglijn van het merk "2Pack" gelanceerd én is zij druk bezig met haar nieuwe album.
De rest van de jury bestaat uit enkele toppers uit de danswereld. Valerie Valentine (DanceStreet), Roy Jonathans (Dutch Dance Agency), Jake (Jake's Dance Factory), Eszteca (Funky Presidents) & Niels v/d Steen (Ish). Zij zullen besluiten wie de winaars zijn, die naast een wedstrijdbeker ook een prijzenpakket krijgen met daarin een Nike Gift Voucher, een DanceStreet Leskaart, een Goody Bag en kaarten voor het Totally Kidz concert met o.a. Yes-R, Dewi & Elize.

Wie vorig jaar de Hip Hop workshop met Maryss from Paris (gewerkt met o.a. Missy Elliott en Justin Timberlake) heeft meegemaakt, weet dat Dutch Dance Agency alles uit de kast haalt. TMF heeft destijds met de tv-programma's "Re:action" en "Play" exclusief verslag gedaan. Ook nu zal er weer een workshop zijn van Roy Jonathans die je onlangs in Idols heb kunnen zien dansen.

Durf jij de battle aan? Ben jij een fanatieke (Street)danser en wil je het opnemen tegen anderen in een vriendschappelijke battle. Geef je dan op via de website. Er wordt beoordeeld op stijl, synchroniteit, uitstraling en performance. De twee categorieën die zullen worden beloond zijn de Juniors (12-16 jr.) en Seniors (17+). Inschrijving loopt t/m 3 maart en bedraagt ¤ 7,50 p.p.. Entreegeld bedraagt ¤ 5. Dit is beide inclusief de workshop. Voor meer info: www.dutchdanceagency.nl en www.dancestreet.net.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ingezonden persbericht