TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 28-02-2006

Televisie
BANKGIRO LOTERIJ KIES DE KLUIS
Uitzending vanaf zaterdag 4 maart
Nederland 2 - 20.02 uur

ALLES OF NIKS IN NIEUW SPELPROGRAMMA

Marc Klein Essink is terug met een spelprogramma dat hem op het lijf is geschreven. BANKGIRO LOTERIJ KIES DE KLUIS heeft de spanning van een quiz, de allure van een grote show en een finale met alles of niks.

In de studio ontvangt Marc Klein Essink een kandidatenkoppel. Hij laat ze kennis maken met het paar waar ze het mogelijk tegen gaan opnemen. Maar ze kunnen ook kiezen voor tegenstanders waar ze niets over weten. Wordt het koppel 1 of het onbekende koppel 2?

Dit keuzeprincipe is de basis van het hele spel. Gedurende de show krijgen de kandidatenkoppels vragen voorgelegd met twee antwoordmogelijkheden, waarvan er één zichtbaar is. Geeft een koppel het goede antwoord, dan mag het kiezen uit twee kluizen. Eén kluis met een zichtbaar bedrag en één gesloten kluis. Tot en met de tiende en laatste vraag blijft het spannend welk koppel zich kwalificeert voor de finaleronde. Daarin wordt gespeeld om het totaalbedrag dat in de eerste ronde bij elkaar is gespeeld. Dit bedrag kan oplopen tot enkele tonnen.

In BANKGIRO LOTERIJ KIES DE KLUIS is tevens de bekendmaking te zien van de trekking van de BankGiro Loterij.