Gemeente Hardenberg

Februari 2006 - Hardenberg is volop in de stemming

Hardenberg is volop in de stemming

Zeepkistdebat lijsttrekkers

Komende zaterdag, 4 maart, zijn de lijsttrekkers van de politieke partijen present in Dedemsvaart en Hardenberg voor een heus zeepkistdebat. De partijen staan vanaf 11.00 uur bij de ingang van de Marktstraat (aan de kant van de markt) in Dedemsvaart. Om de beurt poneren de lijsttrekkers daar een stelling, waar de anderen op kunnen reageren. Ook het publiek wordt uitgedaagd mee te praten. Vanaf 13.00 uur gebeurt hetzelfde bij de muziekkoepel in Hardenberg.

Kettingmail

De jongerenraad heeft besloten om in het weekend voor de verkiezingen een kettingmail te starten. Alle leden van de jongerenraad sturen naar hun familie, vrienden en kennissen een speciale e-mail met, onder het motto Hardenberg in de stemming, de oproep om in ieder geval op dinsdag 7 maart te gaan stemmen. Tevens worden de ontvangers aangespoord de e-mail door te sturen naar familie, vrienden en kennissen, zodat een kettingmail ontstaat.

Politiek Café

Op de verkiezingsavond van 7 maart wordt er vanaf 20.45 uur een politiek stemcafé geopend in het gemeentehuis. Lokale politici zullen hier de uitslagen afwachten. Iedereen die geïnteresseerd is in de lokale politiek wordt uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Voor de pers zijn speciale ruimtes gereserveerd, zodat het voor hen mogelijk is direct een interview te houden met oude en nieuwe raadsleden.

De verwachting is dat de opkomst dit jaar hoger zal zijn dan bij de voorgaande gemeenteraadsverkiezing in 2000. Het opkomstpercentage was destijds 55,48%

Inwoners hebben vanaf dit jaar de mogelijk om binnen de gemeente zelf hun keuze te maken bij welk stembureau zij hun stem willen uitbrengen. Iedereen die 18 jaar en ouder is en stemgerechtigd is heeft onlangs een stempas ontvangen. Mocht u uw stempas kwijtgeraakt zijn, dan kunt u tot uiterlijk 6 maart 2006 tot 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen bij de afdeling burgerzaken van de gemeente. Mocht u uw oude stempas terugvinden, dan kunt u daarmee niet stemmen. Zonder de stempas kan geen stem worden uitgebracht.

Uitslagen gemeenteraadsverkiezingen 2000

Partij

Aantal stemmen

Aantal zetels

CDA

9264

13

PvdA

4919

7

VVD

2972

4

Groen Links

836


1

Christen Unie

4479

6

Daaps

378


-

D66

432


-

Aantal geldige stemmen: 23280

Blanco/ongeldig: 90

Opgeroepen: 42125

Niet verschenen: 18755

Opkomstpercentage: 55,48%