Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 3 maart 2006, no. 57

Gevarieerd programma op de Markt en in Dynamo

Gemeenteraadsverkiezingen

Op 7 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Om deze verkiezingen meer onder de aandacht te brengen heeft de gemeenteraad van Eindhoven een aantal activiteiten georganiseerd om het publiek nog beter te informeren. Op zaterdag 4 maart is er in een spiegeltent op de Markt in het centrum van de stad een verkiezingsmarkt. Die avond vindt een avondvullend programma plaats met medewerking van onder andere cabaretier Ruben van der Meer en Beef in jongerencentrum Dynamo.

Vanaf 11.30 uur zaterdagmiddag zijn alle aan de Eindhovense gemeenteraadsver-kiezingen deelnemende partijen in de spiegeltent op de Markt vertegenwoordigd. De lijsttrekkers worden geïnterviewd door twee presentatoren en nemen de tijd om vragen van kiezers te beantwoorden. Muzikale intermezzoâs worden verzorgd door onder andere âHead 2 Toeâ, âZwart/Witâ en âFriendsâ. De bezoekers kunnen deelnemen aan een quiz, waarbij de prijs bestaat uit een cheque voor een door de politieke partijen voorgesteld goed doel. Ook voor de winnaar zelf is een attentie beschikbaar.
Als het weer het toelaat, maken de lijsttrekkers daarnaast gebruik van de speaker-corner op de markt. Het winkelende publiek kan dan horen wat de speerpunten in de verkiezingsprogrammaâs zijn. De activiteiten op de Markt duren tot circa 16.45 uur.

Die avond vindt in Dynamo een speciaal jongerenprogramma plaats. Vanaf 20.00 uur zijn ook hier alle partijen vertegenwoordigd op een informatiemarkt. Om 21.00 uur gaat de grote zaal open waar om 21.30 uur een rap-battle wordt gehouden. Alle lijstrekkers nemen hieraan deel en laten zich ondersteunen door een groot aantal Eindhovense rappers. In verschillende ronden wordt steeds tussen twee partijen een politieke battle uitgevochten. Per battle kiest het publiek de winnaar (partij). Deze battle wordt ondersteund door de bekende Nederlandse cabaretier Ruben van der Meer (o.a. De Lamaâs). Ook treedt de Eindhovense rapformatie âZwart/Witâ op.

Van 23.00 tot 24.00 uur vindt een optreden plaats van de Eindhovense formatie BEEF. De avond wordt in de kleine uurtjes (04.00 uur) afgesloten door een DJ. De entree voor de avond is gratis (is de zaal vol, dan sluit de deur).

Aan elke bezoeker wordt bij binnenkomst gevraagd een stem uit te brengen op een politieke partijen. Bij het verlaten van Dynamo wordt dit nogmaals gevraagd.
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven