Gemeente Sneek


NME lespakket Voorjaarstakken op scholen in Sneek Voorjaarstakken Op donderdag 3 maart hebben negen scholen in Sneek het NME lespakket voorjaarstakken ontvangen. Een lespakket bestaat uit een NME lesbrief en acht gesnoeide takken. Het lespakket is ontwikkeld door het NME steunpunt gemeente Sneek in samenwerking met Openbare werken van de hoofdafdeling Stadswerk.

"In deze tijd van het jaar vindt bij de plantsoenendienst altijd de snoei van bomen en struiken plaats en dat is een mooie kans om de ontluikende natuur in de klas te brengen", zegt Marjan van Benthem van het NME steunpunt. "De Plantsoenendienst van wijkpost oost heeft van acht verschillende bomen takken met knoppen geleverd. Samen hebben we daar veertig voorjaarstakken pakketten van gemaakt. Vanuit het NME steunpunt is er een lesbrief geschreven met lessuggesties voor de onder-, midden- en bovenbouw."

Vanuit de wijkpost oost staat men achter het lespakket: "Foar ús jout it wol wat ekstra wurk, mar it snoeien moat dochs dien wurde en wy kinne it meinimme. Dêrby is foar ús meiwurkers it edukatieve aspekt wichtich, want sa stekke de skoalbern wat op fan ús snoeiwurk. Boppedat jout it wurdearring foar ús faak kâlde bûtenwurk in dizze tiid fan it jier: allegeare posityf".

In 40 klaslokalen in Sneek hebben de voorjaarstakken een plek gekregen. Alie Dijkstra van de Driemaster Noord: "De leerlingen kunnen de groei en bloei van de knoppen nu elke dag volgen." Samen met de educatieve informatie uit de NME lesbrief helpt het de natuur een plaats in hun belevingswereld te geven. Het NME steunpunt komt binnenkort met het lespakket 'Kikkers in de klas'. "Ja, daar hebben wij ons ook alvast voor opgegeven."

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 3-3-2006