Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Datum: 4 maart 2006

Van: Brigitte van Gool Theater Producties & Management

Onderwerp:

HET VERSCHIL

vervolg op muziektheaterproductie TIP TOP

Ruim tien jaar geleden ging de alom geprezen muziektheaterproductie TIP TOP in première. In het seizoen 2006/2007 komt er een vervolg op deze productie, met als titel HET VERSCHIL, net als TIP TOP bedacht, ontwikkeld en geregisseerd door Ruut Weissman. Dit keer werkt hij samen met theaterschrijver Rob de Graaf, die voor de tekst verantwoordelijk is.

TIP TOP verwoordde hoe het is om nu te leven zonder de vanzelfsprekendheid van een groot joods aandeel in de wereld van het amusement en in het pijnlijke besef dat zoveel dierbaars is verdwenen. De nieuwe voorstelling HET VERSCHIL zal niet in letterlijke zin gaan over de Tweede Wereldoorlog of over de verwerking daarvan. Maar wel wil Ruut Weissman het opnieuw hebben over verlies en behoud, over vergeten dat een zegen is maar ook onaanvaardbaar. HET VERSCHIL wordt een universele vertelling over een wereld van misverstanden en brutaliteit en over de krachten die je daar tegenover kunt zetten: beschaving, geloof in schoonheid en in de broze zekerheden van de liefde.

HET VERSCHIL is een mengvorm van muziektheater, cabaret, toneel en stand-up comedy. Het stuk zal worden uitgevoerd door de cabaretières Jenny Arean en Wende Snijders, de acteurs Ali Çifteci en Manoushka Zeegelaar Breeveld en (in afwisseling) de stand-up comedians Raoul Heertje en Jan Jaap van der Wal. Het muzikale trio dat de voorstelling begeleidt staat onder leiding van Rutger Laan. Tot de overige medewerkers behoren Jurrian van Dongen (liedteksten), George Groot en Ivo de Wijs (additionele liedteksten), Reinier Tweebeeke (licht en decor), Bambi Uden (staging) en Regina Rorije (kostuum) .

HET VERSCHIL wordt geproduceerd door Brigitte van Gool. De première is op 25 januari 2007 in de Meervaart in Amsterdam.

HET VERSCHIL is het tweede samenwerkingsproject van Ruut Weissman (theaterregisseur en daarnaast artistiek leider van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie) en Rob de Graaf (Dood Paard, Nieuw-West, Taalunie Toneelschrijfprijs).

Boekingen: Info & Publiciteitsmateriaal (v.a. 13 maart):

Impresariaat Jacques Senf & Partners Brigitte van Gool Producties & Management Postbus 42 Amsteldijk 39 parterre
3155 ZG Maasland 1074 HV Amsterdam

T 010 592 31 55 T 020 305 72 66
F 010 591 51 59 F 020 671 39 55
E info@senf.nl E info@bvgool.nl


---- --