Gemeente IJsselstein


Start bouw fietsbrug over Hollandse IJssel
zaterdag, 04 maart 2006 - 09:00 CET

Burgemeester Kok en de voorzitter van de landinrichtingscommissie hebben vrijdag 3 maart het startsein gegeven voor de bouw van de Meerlobrug over de Hollandse IJssel.

De brug wordt komend najaar in gebruik genomen en is het eerste onderdeel in uitvoering van het landinrichtingsproject Utrecht-West. Met dit project wordt ook het deel tussen Hollandsche IJssel en de IJsselwetering als recreatiegebied ingericht.

Bent u benieuwd hoe de nieuwe brug eruit gaat zien? schets Meerloburg

Fietsbrug
Het fietsbrugproject bestaat uit de aanleg van een grote brug met een lengte van ruim 100 meter met bijbehorende op- en afritten. De brug is een cruciale schakel in de recreatieve fietsroutes langs de westrand van de stad Utrecht. Ook kunnen wandelaars nu terecht aan beide kanten van de Hollandsche IJssel. De route brengt Lopikerwaard via Rijnenburg in verbinding met het Leidse Rijn.

Jachthaven Marnemoende
De brug is bijzonder omdat deze dwars door de particuliere jachthaven Marnemoende gaat.

Uitvoering
De Meerlobrug wordt gefinancierd door de provincie Utrecht, de gemeente IJsselstein, het recreatieschap Stichtse Groenlanden, Groene Hart subsidie en de landinrichtingscommissie Utrecht-West. Dienst Landelijk Gebied legt de fietsbrug aan in opdracht van de landinrichtingscommissie.