1e persbericht van zaterdag 4 maart 2006

Eindhoven, 04-03-2006

Eindhoven: Dronken automobilist botst tegen boom

Een 18-jarige Eindhovenaar is zaterdag rond 1.45 uur met zijn auto op de Boutenslaan tegen een boom gebotst. De politie stelde bij de jongen een alcoholpromillage van ruim 1,85 vast. Het rijbewijs dat hij pas zes weken op zak had is door de politie ingenomen. Tegen hem wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist

Zaterdag om 2.35 uur is op de Genneperweg een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zat dronken achter het stuur van zijn auto. De politie stelde bij hem een alcoholpromillage van 1,75 vast. Zijn rijbewijs is ingenomen en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Someren: Dodelijk verkeersongeval

Zaterdag om 4.12 uur is een man om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Kanaaldijk Noord in de gemeente Someren. Voorbij sluis tien botsten een personenauto en een bestelauto nagenoeg frontaal op elkaar. De personenauto werd bestuurd door een 29-jarige man uit Mierlo. Naast hem zat een man waarvan de politie de identiteit nog niet heeft vastgesteld. Hij overleed ter plaatse. De bestelauto werd bestuurd door een 40-jarige man uit Mierlo. Beide autobestuurders zijn met ernstig letsel overgebracht naar ziekenhuizen in de regio. De politie is met een onderzoek gestart naar de oorzaak van het verkeersongeval.

Direct na het ongeval hebben getuigen een automobilist zien stoppen en uitstappen. Deze is direct daarna weer verder gereden. Hij of zij wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Someren. Tel. 0900 8844.

Nuenen: Inbrekers ontkomen

Vrijdagavond rond 22.50 uur is er ingebroken in een woning aan de Eikenlaan. Buurtbewoners die glasgerinkel hadden gehoord waarschuwden de politie. Bij de komst van de politie vluchtten twee mannen een bosperceel in. Met behulp van een politiehond werd een deel van de buit, een laptop en een stereotoren, op de vluchtweg van de inbrekers teruggevonden. De dieven zijn ontkomen.

Oirschot: Man opgepakt na vernielen ruit

Zaterdag rond 1.30 uur is in de Molenstraat door de eigenaar van een cafetaria een 19-jarige man uit Oirschot aangehouden. De man had een ruit ingegooid bij de zaak. De 19-jarige had tijdens de carnaval al onenigheid gehad met de eigenaar van de zaak. Tegen de man is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Inbraak in woning

Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Alsemlaan in Waalre. De dieven braken een raam open. Er zijn sieraden, een computer, een dvd-speler en een televisie gestolen.