Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 04-03-2006

Man gewond na botsing met boom
WATEREN Vrijdagmiddag reed een 19-jarie man uit Leek met zijn auto over de Appelschaseweg. In een bocht reed hij rechtdoor en botste frontaal op een boom waarna hij in de sloot tot stilstand kwam. Hij werd door voorbijgangers uit de auto gehaald. De man werd met onbekend letsel naar het UMCG in Groningen overgebracht. (06-118806)

Alcomobilisten
COEVORDEN Vrijdagavond werd een 19-jarige man uit Coevorden gecontroleerd toen hij met zijn auto over de Dr Picardtlaan reed. Hij had een alcoholpromillage van 0,6 waarvoor hij een transactie kreeg aangeboden van 220. (06-118841)

Agenten houden doorgereden man aan
ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten een man rijden over de Blokmakerstraat. De auto was beschadigd en een koplamp werkte niet meer. Nadat de man was aangehouden gaf hij onmiddellijk toe dat hij een aanrijding had gehad maar hij wist niet meer waar en hoe. Een blaastest wees uit dat de man een alcoholpromillage had van 1,6. Onderzoek wees later uit dat de man vermoedelijk een verkeerszuil omver heeft gereden op de Stationsstraat ter hoogte van de Overcingellaan. Het rijbewijs van de 30-jarige Assenaar werd ingevorderd en zijn auto in beslag genomen. (06-118906)

Stuntelende bestuurder door politie opgemerkt
EMMEN Surveillerende agenten zagen de afgelopen nacht dat de bestuurder van een auto met horten en stoten wegreed vanaf een parkeerplaats aan de Minister Kanstraat. Onderzoek wees uit dart deze 28-jarige Emmenaar een alcoholpromillage had van 1,5. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (06-118908)

Tractorbestuurder weigert blaastest
ROLDE Vrijdagmiddag zagen agenten de bestuurder van een tractor over de Asserstraat rijden. Hoewel hij aangaf bier te hebben gedronken wilde of kon hij niet mee werken aan een blaastest. Op het bureau in Assen weigerde hij, ook na vordering van de hulpofficier van justitie, mee te werken aan een bloedproef. Hij krijgt een proces-verbaal omdat hij niet meewerkte aan een alcoholonderzoek. Omdat de 59-jarige man niet in het bezit is van een rijbewijs kon dat ook niet ingevorderd worden. (06-118820)

Beginnend bestuurder fors in de fout
ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten de bestuurder van een auto door het rode licht rijden op de Overcingellaan. Vervolgens zette de bestuurder er flink de vaart in en werd een snelheid gemeten van 120 km/uur waar 50 km is toegestaan. De 20-jarige bestuurder uit Assen kreeg voor beide feiten een proces-verbaal, zijn rijbewijs werd ingevorderd. (06-118948)

Agenten betrappen dief op heterdaad
ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten dat een man bezig was een bumper te demonteren van een auto die op het terrein van een garage stond aan de Industrieweg. Toen de 26-jarige man uit Hoogeveen zich betrapt wist ging hij er vandoor maar kon later worden aangehouden evenals zijn 23-jarige vriendin uit Hoogeveen die op de uitkijk stond. (06-118942)

Politie houdt man aan na huiselijk geweld
Assen Vrijdagavond hebben agenten een 59-jarige man aangehouden in zijn woning nadat hij zijn 50-jarige echtgenote had mishandeld. De vrouw wenste aangifte te doen en de man is volgens de procedure Huiselijk geweld ingesloten. (06-118899)

Agenten rollen hennepkwekerijen op
HOOGEVEEN Agenten hebben vrijdagmiddag een hennepkwekerij opgerold aan de Narcisstraat. Op de zolder van de woning werd een professionele kwekerij aangetroffen met ruim 700 hennepplanten. De stroom werd buiten de meter om afgetapt. De 43-jarige bewoner was niet thuis en zal later gehoord worden. De stroom in huis werd afgesloten, de planten en apparatuur in beslag genomen. (06-118720)

DIEVER In een loods achter een woonwagen aan de Broekemastraat werd door agenten een professionele hennepkwekerij aangetroffen met zon 300 planten. De stroom werd illegaal afgetapt. Planten en apparatuur werden in beslag genomen en zijn vernietigd. De elektriciteit werd afgesloten. De 19-jarige bewoner heeft een proces-verbaal gekregen. (06-118867)

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 08.00 uur. Telefoon 0592 36 12 94 of 06 53 23 80 59.