Ingezonden persbericht


Persbericht: AFA roept Staat der Nederlanden op tot verbod van SS herdenking

Op zaterdag 4 maart wil Blood & Honour, een internationaal samenwerkings-verband van neo-nazi skinheads, op de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn (Venray) een heldenherdenking organiseren. Voor Blood & Honour moet deze herdenking in het teken staan van respect, loyaliteit en trouw aan de daar begraven SSers. Na afloop van deze heldenherdenking wil de groep afreizen naar de buurt van Antwerpen alwaar Blood & Honour een nazi-concert wil houden. Inmiddels dringen anti-racisme organisaties in Belgi er bij de overheid op aan om dit concert te verbieden. In diverse landen zijn Blood & Honour afdelingen en afsplitsingen verboden. Ook zijn er bij diverse aan Blood & Honour gelieerde platenlabels politie invallen geweest.

Wij vinden het ontoelaatbaar om neo-nazi's het nationaal-socialisme en oorlogsmisdadigers te laten verheerlijken. De begraafplaats is eigendom van de Nederlandse staat (Defensie), maar deze heeft tot nu toe niet toegezegd de nazi's de toegang te willen ontzeggen. Daarom roepen wij iedereen op om te bellen en/of te faxen om er op aan te dringen dat Defensie de nazi's de toegang alsnog ontzegd.

Op zaterdag 4 maart zal AFA-Nederland bij de Duitse militaire begraafplaats een manifestatie organiseren. Onze manifestatie op zaterdag 4 maart begint om 13.30 uur bij de Duitse militaire begraafplaats aan de Timmermansweg in Ysselsteyn. Met onze sprekers en onze aanwezigheid bij de begraafplaats willen wij een duidelijk signaal afgeven. Een signaal van afkeuring van de verheerlijking van het nationaal-socialisme en oorlogsmisdadigers. Een signaal van afkeuring van activiteiten door organisaties als Blood & Honour.

~~~~~~~~
Voor de pers:
Voor meer informatie over onze manifestatie, Blood & Honour of het Blood & Honour concert zie onze website: www.stopssherdenking.tk of neem contact met ons op via telefoonnummer: 06-15.626.309. Op onze website staan ook de kadaster papieren online en telefoon/faxnummers van de betrokken overheidsinstanties.

AFA-Nijmegen
Postbus 1184
6501 BD Nijmegen
Giro; 918.99.88
http://www.afanijmegen.org/
http://www.stopssherdenking.tk/