Skateboardwedstrijden in Delftse winkel

DELFT, 20060303 -- De komende maand worden in Delft 's werelds eerste 'Games of Skate' georganiseerd in een winkel. Game of Skate is een concept voor skateboardwedstrijden dat van oorsprong uit Amerika komt. De wedstrijden vinden elke zaterdag in maart plaats in skateshop Outlawz.


Game of Skate is in de zeventiger jaren ontwikkeld door skateboardlegendes Lance Mountain, Neil Blender en John Lucero. Dit was toen echter bedoeld als een spelletje, maar enkele jaren geleden heeft Eric Koston, één van de beste streetskaters ter wereld, het spel geïntroduceerd als wedstrijdconcept.
In elke ronde staan twee skateboarders tegenover elkaar. Zij doen om en om een truc, die de andere skater na moet doen. Wanneer dit mislukt krijgt de skater een letter en de skater die als eerste vijf letters heeft (S.K.A.T.E.), verliest.

De voorrondes vinden plaats op 4, 11 en 18 maart vanaf 17:30 uur en bieden plaats aan in totaal 32 skaters. Op zaterdag 25 maart , vanaf 17:00 uur, strijden de 16 winnaars tegen elkaar in de finalerondes. Inschrijving is gratis en staat open voor iedereen.

De Games of Skate worden georganiseerd door skateshop Outlawz ter ere van hun tweejarig bestaan. Naast de Games of Skate gebeurt er bij Outlawz nog veel meer in de maand maart. Zo is er een 'Design your own Outlawz-shirt contest' en wordt de gehele maand 10% korting gegeven op de gehele collectie en 20% korting op elk 2e artikel.

Meer informatie over de Games of Skate (aanvang, inschrijving, etc.) is te vinden op de website van Outlawz www.outlawz.nl. De skateshop Outlawz is gevestigd aan de Binnenwatersloot 31 in Delft.

------------------------------------------------------------

Over Skateshop Outlawz:
Skateshop Outlawz is een van de weinige winkels in Nederland die zich volledig richt op skateboarders. Outlawz is twee jaar geleden geopend aan de Binnenwatersloot 31 in Delft en is inmiddels niet meer alleen een winkel, maar eigenlijk een soort buurthuis voor de lokale skaters. Daarnaast zet Outlawz zich ook actief in om de skatefaciliteiten in de regio te verbeteren.

Meer informatie over het concept 'Game of Skate' kunt u vinden op www.gameofskate.com.




Ingezonden persbericht