Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 4 maart

Alkmaar, 04-03-2006 o 14.30 uur

Dode na vechtpartij

Den Helder, zaterdag 4 maart 2006

Op zaterdagmorgen omstreeks 08.30 uur overleed een 17-jarige jongen uit Den Helder in het ziekenhuis aan de verwondingen van een vechtpartij, die eerder die nacht had plaatsgevonden. De politie heeft een rechercheteam opgestart die het dodelijke incident onderzoekt.

Het slachtoffer, een 17-jarige jongen, lag op zaterdagmorgen omstreeks 03.40 uur op de bank in de woonkamer van zijn woning aan de Grebbestraat in Den Helder. Toen er aan de voordeur gebeld werd, deed de moeder van het slachtoffer open. Direct daarop drongen twee mannen de woning binnen die naar het slachtoffer op de bank liepen. Hier ontstond een vechtpartij waarbij het slachtoffer ernstige verwondingen opliep. Meteen na de vechtpartij vertrokken beide daders.

De moeder van het slachtoffer waarschuwde de politie. Ook werd een ambulance opgeroepen die het slachtoffer naar het Medisch Centrum in Alkmaar overbracht. Hier werd het slachtoffer nog geopereerd, maar omstreeks 08.30 uur bleek hij echter aan zijn verwondingen te zijn overleden.

Snelheidscontrole op de Kanaaldijk (N504)

Warmenhuizen, vrijdag 3 maart 2006

De politie heeft aangekondigd dat ze vanaf heden gaat controleren op snelheid op de Kanaaldijk ( N504) in Schoorldam. Hiervoor heeft de officier van justitie toestemming gegeven. De maximale snelheid aldaar is 60 kilometer per uur. Veel automobilisten rijden echter te hard. Dit levert gevaar op voor het langzaam verkeer, dat gebruik moet maken van dezelfde weg. Met de snelheidscontrole wordt een wens van gemeente Harenkarspel vervuld en neemt hopelijk de verkeersveiligheid op de Kanaaldijk toe.

De controle op snelheid zal op onverwachte tijden plaatsvinden en minimaal duren tot de zomermaanden. De provincie begint waarschijnlijk in het najaar van 2006 met de aanleg van de parallelweg langs de Kanaaldijk. De veiligheid voor fietsers zal beter gegarandeerd zijn op deze toekomstig vrij liggende weg voor het langzaam verkeer.

De verkeersonveiligheid op de Kanaaldijk is een al langer bekend probleem. Dagelijks fietsen rond de driehonderd scholieren vanuit Harenkarspel naar Alkmaar en terug. Vanwege de combinatie snel- en langzaam verkeer op deze weg en de snelheidsovertredingen komen herhaaldelijk verkeersincidenten en ongevallen voor, soms zelfs zeer ernstig. Een derde van de inwoners van gemeente Harenkarspel heeft in een vorig jaar gehouden onderzoek aangegeven ontevreden te zijn over de verkeersveiligheid, met name over de snelheidsovertredingen (33%). De provincie heeft mede op verzoek van gemeente Harenkarspel reeds de toegestane snelheid op de Kanaaldijk verlaagd van 80 naar 60 kilometer per uur. Voor controle op de snelheid is toestemming nodig van de Officier van Justitie, dit is verleend. De nu daadwerkelijk beginnende snelheidscontrole op de Kanaaldijk (N504) zal de snelheidsovertredingen mogelijk verminderen en de veiligheid in het verkeer doen toenemen. Binnenkort hebben de scholieren tevens keuze voor een alternatieve, veiliger route. In opdracht van gemeente Harenkarspel wordt een fietsverbinding tussen de Kanaalweg en Rekerkoogweg aangelegd, waarmee gedeeltelijk een vrijliggende fietsroute naar Koedijk zal zijn ontstaan

Huiselijk geweld

Hoorn, vrijdag 3 maart 2006

Op vrijdagmiddag omstreeks 14.30 uur werd een 31-jarige vrouw in Hoorn ernstig mishandeld door haar 33-jarige ex-man. De vrouw was in haar woning toen haar ex plotseling voor de deur stond. Terwijl het slachtoffer de politie belde, schopte de man het glas uit de voordeur en kwam het pand binnen. De vrouw werd direct gestompt en geschopt tegen haar hoofd en lichaam. Ook trok hij de sieraden (ketting armband en oorbellen) van haar lichaam. Toen de politie even later ter plaatse kwam troffen zij alleen de vrouw nog aan. De verdachte bleek te zijn verdwenen. De vrouw werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis. Naar de verblijfplaats van de verdachte wordt een onderzoek ingesteld.

Den Helder, vrijdag 3 maart 2006

Op vrijdagmiddag omstreeks 18.00 uur riep een 37-jarige vrouw uit Den Helder de hulp van de politie in nadat zij door haar 44-jarige partner was mishandeld. Uit het verhaal van het slachtoffer bleek dat zij vaker werd mishandeld door de man als deze onder invloed van drank en/of drugs verkeerde. Ook dit keer verkeerde de man onder invloed toen hij de vrouw in hun woning mishandelde. De aanleiding voor de ruzie was dat de vrouw haar shag niet af wilde geven aan de man. De man is ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd hij in verzekering gesteld.

Verkeerscontrole

Andijk, vrijdag 3 maart 2006

Op vrijdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Dijkweg in Andijk. De controle was speciaal gericht op veel voorkomende overtredingen. In totaal kregen 17 bestuurders een bekeuring omdat zij geen veiligheidsgordel droegen.

Snelheidscontrole

Hensbroek, vrijdag 3 maart 2006

Op vrijdagmiddag werd een korte snelheidscontrole gehouden op de Dorpsweg in Hensbroek. De controle werd gehouden naar aanleiding van klachten van omwonenden over de hoge snelheden van het verkeer en de gevaarlijke situaties die daardoor ontstaan. In een uur tijd werden ongeveer 60 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 7 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 78 km per uur.

Alcoholcontrole

Heerhugowaard, zaterdag 4 maart 2006

Op zaterdagmorgen omstreeks 03.05 uur werd een 29-jarige Heerhugowaarder in een personenauto gecontroleerd op de Oosttangent in Heerhugowaard. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 575 ug/l. Dat is tweeëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Vijf minuten later werd op dezelfde plaats een 24-jarige Heerhugowaarder in een bedrijfsauto aangehouden. Hij blies ook 575 ug/l. Ook deze verdachte kreeg een proces-verbaal en raakte zijn rijbewijs kwijt.

Beginnersrijbewijs

Alkmaar, zaterdag 4 maart 2006

Op zaterdagmorgen omstreeks 03.50 uur werd op de Helderseweg in Alkmaar een 18-jarige uit Haarlem afkomstige bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De jongen blies 540 ug/l. Aangezien de jongen een beginnersrijbewijs had, waarvoor strengere normen gelden, had hij ongeveer 9 maal het voor hem geldende maximum gedronken. Dit leverde de jongen een proces-verbaal op. Ook moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Inbrekers overlopen

Heerhugowaard, vrijdag 3 maart 2006

Op vrijdagavond omstreeks 21.20 uur kwamen de bewoonster van een pand aan de Weerelaan in Heerhugowaard samen met haar vriend thuis. Zij zagen dat in de woning inbrekers bezig waren. Toen de inbrekers de bewoonster zagen, probeerde zij zich via de achtertuin van de woning uit de voeten te maken. De vriend probeerde nog een van de mannen tegen te houden, door hard achter hem aan te rennen. Hierbij kwam het tot een confrontatie met een van hen, waarbij de vriend klappen opliep. De inbrekers wisten echter te ontkomen. Bij controle bleek de achterdeur op grove wijze opengebroken te zijn. De inbrekers hadden de gehele woning doorzocht. Zij lieten tijdens hun vlucht echter de tas met de buit achter.

Buit terug

Heerhugowaard, vrijdag 3 maart 2006

Op vrijdagavond omstreeks 23.00 uur was een beveiligingsbeambte naar aanleiding van een inbraakmelding bij een bedrijfspand aan de Bevelandseweg in Heerhugowaard. Bij het pand zouden twee inbrekers overlopen zijn. De beveiligingsman zag twee verdachte personen op fietsen wegrijden. Toen hij de fietsers volgde wist hij een van hen klem te rijden. De verdachte vluchtte echter weg, waarbij hij zijn fiets achterliet. In de fietstassen bleken een flatscreen en een laptop te zitten. Deze apparatuur bleek afkomstig te zijn van de inbraak in een bedrijfspand. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in, waarbij ook een politiehond werd ingezet. De inbrekers werden echter niet meer terug gevonden.

Dealer gepakt door portier

Grootebroek, zaterdag 4 maart 2006

Op zaterdagmorgen omstreeks 01.30 uur zag de portier van een horecabedrijf in Grootebroek dat een bezoeker in de toiletruimte pillen bij zich had. Hij hield de jongen aan en waarschuwde de politie. Bij onderzoek aan de 17-jarige uit Hoogkarspel afkomstige verdachte bleek deze ongeveer 40 pillen (mogelijk XTC) bij zich te hebben en een zakje met MDMA-kristallen. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De drugs zijn in beslag genomen.

Laatst gewijzigd 04-03-2006 14:34 | © Politie Noord-Holland Noord |