Verzamelbericht zaterdag

's-Hertogenbosch, 04-03-2006

Rijden onder invloed

s-Hertogenbosch Op de Tweede Haren heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 53-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De man bleek in het verleden eerder betrapt te zijn op alcoholgebruik in het verkeer. Naast het rijverbod van zes uur kreeg de man wederom proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.


-----

Sint Michielsgestel In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 22-jarige automobilist in zijn woonplaats op de Houwsestraat aangehouden voor het rijden onder invloed en verkeersgevaarlijk rijgedrag. De 19-jarige bijrijder (tevens woonachtig in Sint Michielsgestel) is ook aangehouden.

Toen de politie het tweetal zag rijden en een stopteken gaf, negeerde de bestuurder dit en ontstond er een achtervolging. Toen de auto na een slip in de berm tot stilstand kwam, vluchtte de bestuurder te voet het maïsveld in, waar hij werd aangehouden. Gezien de verdachte omstandigheden werd de bijrijder ook aangehouden.

De bestuurder zit nog vast voor verhoor. Hij werd op 11 februari ook al betrapt op het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De bijrijder is inmiddels in vrijheid gesteld en zijn auto door de politie in beslag genomen.


-----

Rosmalen Op de Berlicumseweg in Rosmalen heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 44-jarige automobilist uit Breda aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.


-----

Berlicum Op de Marsstraat heeft de politie vrijdagavond een 35-jarige automobilist uit Veghel aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en softdrugs. De man reed met hoge snelheid, al slingerend over de Beusingsedijk en reed met ongeveer 80 km/uur de bebouwde kom binnen. Ook negeerde de man een stopteken van de politie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.


-----

Schaijk Op de Beatrixstraat heeft de politie vrijdagavond een 38-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De agenten wilden de man in eerste instantie laten stoppen voor het rijden met een defect achterlicht, maar de bestuurder negeerde het stopteken. Uiteindelijk stopte de man en toen hij uitstapte, roken de agenten direct dat hij alcohol gedronken had. Ook sprak de man met dubbele tong. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.


-----

Boxtel/Vught Op de Breukelsestraat in Boxtel heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 56-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een rijverbod van één uur.

Op de Boslaan in Vught werd een 31-jarige Vughtenaar betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Ook hij kreeg een rijverbod van één uur.

Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Gewapende overvaller opgepakt

s-Hertogenbosch Zaterdagmorgen heeft de politie op de Hasseltsedijk in Berlicum een 23-jarige Bosschenaar aangehouden, die verdacht wordt van het plegen van een gewapende overval op industrieterrein De Brand in Den Bosch. Daar had hij een 53-jarige postbode van zijn scooter beroofd onder bedreiging van een groot mes.

De politie kwam meteen in actie. Aangestuurd door de regionale meldkamer zochten surveillerende politie-eenheden de omgeving af. Agenten zagen de verdachte vervolgens op de Hasseltsedijk rijden. Tijdens de achtervolging kwam de overvaller met scooter ten val en vluchtte een weiland in, waar hij zich verstopte in struikgewas.

Omdat de overvaller vermoedelijk gewapend was met een groot mes, heeft één van de agenten het dienstwapen in de hand genomen. Zo kon de overvaller veilig worden aangehouden.

De overvaller werd in de boeien geslagen en meegenomen naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld. Het mes en de scooter zijn in beslag genomen.

Man aangehouden voor vernieling

s-Hertogenbosch - Op het Sint Luciaplein heeft de politie zaterdagmiddag een 19-jarige Bosschenaar aangehouden voor vernieling. Vermoedelijk door een woedeaanval sloeg hij de ruit van de voordeur in en het raam in de woonkamer van zijn ouderlijk huis. Hij is ingesloten voor verhoor.

Aantasting openbaar gezag

Boxtel Op de Rozemarijnstraat heeft de politie zaterdagnacht een 20-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor aantasting van het openbare gezag. De man had iemand bij de keel gepakt en werd vervolgens door de politie gevorderd om te vertrekken. De man wilde niet luisteren en gedroeg zich agressief. Ook verzette hij zich bij zijn aanhouding door zich met kracht los te rukken. De agenten overmeesterden hem waarna hij mee moest naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Jongen met harddrugs aangehouden

Veghel Vrijdagavond heeft de politie op de Muntelaar een 17-jarige jongen uit Nieuwpoort aangehouden. De jongen was in het bezit van vijf XTC-pillen, een joint en een gripzakje met wiet. De jongen deed vrijwillig afstand van de drugs, deze is in beslag genomen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld - Ossenaar houdt zich niet aan de schorsende voorwaarden

Oss Vrijdagavond heeft de politie een 49-jarige Ossenaar aangehouden omdat hij zich niet heeft gehouden aan de schorsende voorwaarden. De man was op 1 maart jl. ook al aangehouden omdat hij zijn 42-jarige vrouw geslagen en bedreigd had en een politieman mishandeld. Na zijn aanhouding had de Ossenaar de agent een kopstoot gegeven toen deze de Ossenaar wilde fouilleren. De agent liep hierbij een gekneusde neus op. Onder schorsende voorwaarden werd de Ossenaar vervolgens vrijdagmiddag vrijgelaten. Hij mocht op geen enkele wijze contact opnemen met zijn vrouw en twee kinderen. Omdat hij zich hier niet aan gehouden had, heeft de politie hem opnieuw aangehouden en ingesloten. Dit verliep zonder incidenten.

Twee mannen opgepakt voor bedreiging en belediging van een agent

Oss - Overlast en uitingen van agressieve aard worden door de politie niet getolereerd in het uitgaansleven van Oss.

Zo ook afgelopen zaterdagnacht, toen een 21-jarige inwoner van Berghem zich recalcitrant gedroeg en een politieagent bedreigde met de woorden: Ik pak jou nog wel. Hij werd meteen opgepakt en naar het politiebureau gebracht. De verdachte had tevens niet voldaan aan een bevel of vordering en probeerde het publiek tegen de politie op te zetten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. En op de Heuvel werd een 19-jarige plaatsgenoot aangehouden in verband met twee mishandelingen. Hij had een portier en een 19-jarige Ossenaar geslagen. Bij zijn aanhouding beledigde hij ook nog een ambtenaar in functie. Naast proces-verbaal kreeg deze man een horecaverbod voor vier uitgaansgelegenheden. De nacht verliep verder rustig in het Osse uitgaansleven.

De politie houdt in het kader van Pré-Project toezicht in de binnenstad van Oss, dat is een gezamenlijk initiatief van de horecaondernemers, gemeente en politie in Oss. Zo kan iedereen veilig en gezellig stappen in Oss. Houd men zich niet aan de regels, dan treedt de politie op. De tolerantiegrens is laag. Overlast wordt aangepakt en koren van het kaf gescheiden.

Levensgevaarlijk rijgedrag van snorder

Ravenstein Op de Dorpenweg Reek richting Ravenstein heeft de politie zaterdagnacht een 33-jarige Udense taxichauffeur, die niet in het bezit bleek van een geldige vergunning, aangehouden. Hij vervoerde vijf passagiers en ging ervandoor toen de politie hem wilde controleren op de Wet Personenvervoer. Hij negeerde opzettelijk het stopteken en vertoonde levensgevaarlijk verkeersgedrag.

Tijdens de achtervolging reed de man als een gek over de Dorpenweg. Dat is een onverlichte weg met aan weerszijden bomen, waar in het verleden al meerdere dodelijke ongevallen hebben plaatsgevonden. Hier haalde de man snelheden van boven de 120 km/uur in dichte mist. Het zicht was op sommige plaatsen zelfs minder dan 20 meter. Behalve zijn eigen leven, riskeerde de man hiermee ook het jonge leven van zijn passagiers: vijf meiden die gezellig uitgeweest waren in een discotheek in Schaijk.

De politie kon de man uiteindelijk dwingen tot stoppen door hem bij de kruising met de oprit naar de A50 klem te rijden tegen de vangrail en zo het gevaar weg te nemen dat hij bij een verkeersongeval betrokken zou raken.

De snorder werd vervolgens in de boeien geslagen en ingesloten voor verhoor. De politie heeft zich over de geschrokken dames ontfermd, die inmiddels weer veilig thuis zijn.

Man vernielt ruit bij ex-vriendin

Boxmeer Vrijdagavond heeft de politie een 38-jarige man in een café in Cuijk aangehouden. Hij had eerder die avond op de Jan Vermeerstraat in zijn woonplaats Boxmeer een ruit van een deur vernield en was daarna naar de kroeg gegaan. Aanleiding van de vernieling lag in de relationele sfeer. Het betrof de ouderlijke woning van zijn 47-jarige ex-vriendin, waar de vernieling plaats had gevonden. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij is ingesloten voor verhoor.