Politie Gelderland-Zuid

Rijbewijs ingevorderd toch dronken achter het stuur

Nijmegen, 04-03-2006 o Een 39-jarige Nijmegenaar zaterdagmorgen rond 03.00 uur die een vrouw in haar auto naar huis zou brengen, reed op de Van t Santstraat een met fietssurveillance belaste politieman aan en werd aangehouden. De politieman raakte niet gewond.

De 39-jarige man reed vanaf een parkeerplaats de weg op en botste daarbij tegen de fietsende politieman. Hij stopte en stapte uit. Toen hij begreep dat hij een politieman had aangereden, nam hij de benen maar de agenten wisten hem in een achtertuin van een nabijgelegen woning te grijpen en aan te houden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Hij had een ontzegging van de rijbevoegdheid omdat hij al eerder een proces-verbaal had gehad voor het rijden onder invloed. Nu bleek dat hij bij analyse van zijn adem 675 Ug/l blies. In zijn kleding trof de politie een wikkel met vermoedelijk cocaïne. Die is in beslag genomen. Er is tegen hem proces-verbaal opgemaakt ter zake van het veroorzaken van een aanrijding, rijden terwijl hij geen rijbevoegdheid had, van het rijden onder invloed alsmede van het aantreffen van de hard-drugs. (09)