Ingezonden persbericht


Persbericht Ysselsteyn zaterdag 4 maart:
AFA kijkt terug op een geslaagde manifestatie

Ongeveer een maand geleden kondigde Blood & Honour Nederland met veel tamtam een zgn "heldenherdenking" aan op de Duitse Militaire Begraafplaats bij Ysselsteyn (Venray). Op de Begraafplaats wilden zij kransen leggen. De herdenking moest in het teken staan van "respect, loyaliteit en trouw' aan de daar begraven SS'ers.

AFA Nederland heeft afgelopen maand veelvuldig de gemeente Venray, de lokale politiek, de beheerder en de eigenaar van de begraafplaats en de media benaderd met informatie over de achtergronden van Blood & Honour Nederland. Tevens hebben wij bekend gemaakt een rustige en waardige manifestatie te willen houden om onze afkeer van de verheerlijking van oorlogsmisdadigers kenbaar te maken. De burgemeester reageerde door op het laatste moment (48 uur van te voren) een noodverordening af te kondigen voor het gebied rondom de begraafplaats. De AFA-manifestatie mocht op een alternatieve locatie doorgaan. Wij zijn blij dat gemeente haar verantwoordelijkheid heeft genomen door de "heldenherdenking" van Blood & Honour Nederland te verbieden.

Vandaag vond de AFA-manifestatie plaats, onder het motto "stop de SS-herdenking". Die is, zoals wij hadden toegezegd, rustig verlopen. Op het podium spraken enkele mensen over de achtergrond van Blood & Honour, extreemrechtse activiteiten in Limburg , en extreemrechts en jongerenculturen.

Aan het begin van de middag stuurde de aanwezige politie enkele leden van Blood & Honour Nederland weg die toch naar de begraafplaats wilde afreizen. Later op de middag verzamelden enkele tientallen auto's met Blood & Honour-leden zich op de snelweg in de buurt van Venlo. Uiteindelijk vertrok deze groep rond een uur of drie 's middags richting Antwerpen waar Blood & Honour Vlaanderen een nazi-concert organiseerde.

AFA kijkt terug op een geslaagde dag. Door ons werk is de SS-herdenking voorkomen. Voor Blood & Honour Nederland had dit het eerste zichtbare wapenfeit sinds lange tijd moeten worden. Als het aan AFA ligt was dit tevens haar allerlaatste wapenfeit!

~~~~
Voor meer informatie over de manifestatie, Blood & Honour en het werk van AFA kijk op: www.stopssherdenking.tk of neem contact op via Tel; 06-15.626.309

AFA-Nijmegen
Postbus 1184
6501 BD Nijmegen
Giro; 918.99.88
http://www.afanijmegen.org/
http://www.stopssherdenking.tk/