Ingezonden persbericht

Samba Schutte wint Leids Cabaretfestival
Winnende stand-up comedian bij Rhythm & Rhymes festival

In een uitverkochte Leidse Schouwburg heeft cabaretier/stand-up comedian Samba Schutte gisteren zowel de jury- als de publieksprijs gewonnen van het 28e Leids Cabaret Festival. Op zaterdag 4 maart is Schutte één van de zestig optredende artiesten bij het festival The Hague Rhythm & Rhymes. Hij staat dan op het podium met zijn gezelschap Comedy Explosion.

In haar eindrapport roemde de hury Samba Schutte om zijn veelzijdigheid als podiumkunstenaar. "Zijn bewegingen, dansjes en mimiek zijn van een grote natuurlijke soepelheid, zijn podiumprésence is sterk, hij weet in de stand-upmomenten hilariteit te bewerkstelligen, maar schrikt niet terug voor kleinere, gevoelige scenes. De jury heeft naarstig gezocht naar punten van kritiek, maar heeft die niet of nauwelijks kunnen vinden."

Schutte (1983) is half Nederlands en half Mauritanisch, groeide op in Ethiopië en maakt deel uit van het stand-up comedygezelschap Comedy Explosion. In 2004 was hij finalist bij de Culture Comedy Award en het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Hij studeert docerend theatermaken aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Tijdens The Hague Rhythm & Rhymes wordt in de Centrale Bibliotheek en discotheek Asta, onder andere opgetreden door Ellen ten Damme, Joost Zwagerman, Ernst Jansz, Corry Brokken, Yasmine Allas, Karin Giphart, Ronald Snijders, Jules Deelder, Bart Chabot en Rinus Gerrtitsen. In totaal zijn er ruim zestig optredens tijdens het festival. The Hague Rhythm & Rhymes wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Haagse Openbare Bibliotheek.

MEER INFORMATIE OP HTTP://WWW.RHYTHMRHYMES.NL

The Hague Rhythm & Rhymes wordt georganiseerd door de Haagse Openbare Bibliotheek en de R.G. Ruijs Stichting. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Culturalis, Prins Bernhard Cultuurfonds, Bureau Binnenstad, Ooievaarspas, Rabobank en Boekhandel Paagman.

The Hague Rhythm & Rhymes
4 maart 2006 in de Centrale Bibliotheek en Asta
aanvang: 19.00 uur
entree: E 10,00 (leden en kortingspassen: E 5,00)
Voorverkoop: Haags Uitburo (0900-8282999; www.haagsuitburo.nl)