Ingezonden persbericht



Gelderland bruist op 4 maart: de VVD gaat op Gelderse tournee

VVD haalt alles uit de kast om de kiezer te bereiken. Er is een groot aantal activiteiten gepland tijdens de Gelderse tour op 4 maart, als de liberalen met een minister, kamerleden, een senator en Statenleden door Gelderland trekt. Twaalf steden en dorpen, waar allerlei VVD-activiteiten zijn, variërend van het uitdelen van folders tot een compleet politiek café met alle prominenten in De Waegh in Doesburg. Alle activiteiten zijn nu bekend. Ze staan hieronder.

De VVD zoekt de kiezer op omdat de liberalen mensen alle kans willen geven om mee te praten. Bijvoorbeeld over de OZB. Dankzij de VVD is het gebruikersdeel afgeschaft en is de aanslag die mensen onlangs hebben gekregen soms wel bijna 50 procent lager dan vorig jaar. De mensen krijgen ook de kans om te praten met prominenten en mensen uit de landelijke en provinciale politiek. Onder de prominenten die meegaan bevinden zich onder anderen de Gelderse minister van Defensie, de Achterhoeker Henk Kamp; kamerleden die meegaan zijn Eske van Egerschot, Anouchka van Miltenburg en senator Paula Swenker. Ook provinciaal fractieleider Jan Markink is van de partij.

De tour vindt plaats in twee delen. De groep onder leiding van minister Henk Kamp en Gelders Kamerlid Anouchka van Miltenburg:

Zaltbommel 09.30-10.20
Plaats van ontvangst is het Oude
Gemeentehuis op de Markt in Zaltbommel. Daarna gaat volgt een rit met een schoolbus en vindt er een onthulling plaats van een actiebord. Eventueel nog flyeren op de markt.

Neder Betuwe 10.50-11.40
Plaats van samenkomst is de Super De
Boer aan het Van Drielplein te Ochten. Daar staat de campagnebus waarmee een rit wordt gemaakt naar diverse plaatsen om te flyeren etc.

Voorthuizen 12.10-13.00
(gem. Barneveld) Plaats van samenkomst is Café Bunckman aan het Smidsplein 1 in Voorthuizen. De gasten worden welkom geheten door burgemeester Jos Houben (CDA). Er wordt een reguliere bakfietscampagne gehouden door Voorthuizen en er worden mandarijnen uit gedeeld met het VVD logo.

Eerbeek 13.50-14.40
Tegenover de boekhandel aan de
Stuijvenburchstraat 36 staat VVD kraam. Hier is een looproute gepland naar het Stuyvenbrugplein.

Arnhem 15.10-16.00
Verzamelpunt is het parkeerterrein voor
het Provinciehuis. Daarvandaan volgt een tocht door de stad waar men in gesprek gaat met burgers.

Westervoort 16.20-17.10
Verzamelpunt is het gemeentehuis aan het
Dorpsplein 1 te Westervoort. De gasten worden welkom geheten door VVD wethouder Deuss en de Westervoortse politiek. Daarna gaat men naar de VVD - stand in winkelcentrum De Wyborgh. Vandaar gaat men naar Sporthal de Pals waar in de kantine van gedachten gewisseld wordt over zaken die vooral spelen op het gebied van de gemeentepolitiek.

Onder leiding van senator Paula Swenker, Eske van Egerschot en Statenfractievoorman Jan Markink:

Buren 09.30-10.20
Verzameld wordt er bij de
Buitenhuizenpoort 2 in Buren. Daarna gaat men naar de weekmarkt van Buren waar men in gesprek gaat met burgers. Ook een verdere rondgang door plaatsje Buren. Er wordt geflyerd en er worden hyacinten uitgedeeld.

Beuningen 10.50-11.40
Verzamelpunt is het Mauritsplein/
Kerkplein ter hoogte van Albert Heijn. Daar worden de kiezers benaderd.

Ede 12.10-13.00
De VVD verzamelt zich bij de Grote Kerk
in Ede. Verslaggever en VVD-kandidaat Ben Kolster interviewt de prominenten over wat de landelijke en provinciale politiek de komende jaren aan Ede kan bieden. Ook gaan ze volop met het publiek in
discussie over de OZB die dankzij de VVD nu al deels en straks wellicht helemaal is afgeschaft. Het voorzieningenniveau en alle andere zaken die de burgers in Ede aangaan komen natuurlijk ook ter sprake.

Putten 13.40-14.30
Verzameld wordt achter het gemeentehuis op de
Brinkstraat 69 in Putten.
De VVD staat van 11.00 tot 15.00 uur
staan met verschillende andere partijen in de winkelstraat in het centrum van Putten bij een kraam. Voor kinderen is er een springkussen, passanten krijgen glühwein en chocolademelk.
Als er tijd voor is wordt een korte wandeling gehouden door de winkelstraat.

Elburg 15.10-16.00
Verzamelplek is Schootsveld, het
marktterrein van Elburg. De gasten gaan al flyerend lopen naar de Vischmarkt en terug. Onderweg gesprekjes met burgers.

Doesburg 17.00-17.30
Parkeerterrein de Bleek, vlakbij
IJsselkade. Daar wordt de kade bezocht en een brug die op 3 maart is geopend door de commissaris der Koningin.

De groepen komen weer samen in De Waegh in Doesburg voor het Politiek Café, van 18.30 tot 20.30 uur. Voor de tour is al mediabelangstelling van regionale en landelijke media.

De VVD heeft in de campagne al de nodige prominenten naar Gelderland gehaald. Jozias van Aartsen, staatssecretaris Mark Rutte, Kamerleden Hans van Baalen, Edith Schippers, Ed van der Zande en Anouchka van Miltenburg waren in Gelderland. Verder deden Annemarie Jorritsma, Gerrit Zalm, Henk van Hoof en Melanie Schultz de provincie aan. Evenals minister Rita Verdonk en europarlementariër Jan Mulder.


---



Ingezonden persbericht