KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

4-3-2006

Sven Coster verslaat Russell Coutts en Mark Neeleman

Zaterdagmiddag klokslag 13.00 werd er op de HISWA in de Rai in Amsterdam een spannende race verzeild. Drievoudig America's
Cup-winnaar Russell Coutts daagde Olympisch kernploeglid Sven Coster en oud-olympiër Mark Neeleman uit om een wedstrijdje te varen in de afstandsbestuurbare Micro Magics. Terwijl het publiek zich verdrong om het waterbassin van Delta Lloyd en het Watersportverbond, maakten de drie heren zich op voor de strijd. Er werd gevaren volgens een best of three systeem. Diegene die het eerst twee wedstrijden op zijn naam wist te schrijven, zou de wedstrijd winnen.

De eerste wedstrijd werd gewonnen door Mark Neeleman. Helaas voor de Nieuw-Zeelander Coutts bleef hij ver achter op Neeleman en Sven Coster. Na een spannende start van de tweede race nam Sven Coster al gauw de leiding en stond die plek niet meer af. Russell Coutts maakte nog steeds kans op een overwinning maar dan moest hij wel de derde race zien te winnen. Hoewel hij steeds meer vertrouwd raakte met de Micro Magic, met een afstandsbestuurbare boot bleek het toch heel anders zeilen dan in het echt, kon hij ook de derde race niet winnen. Sven Coster die met een paar hele mooie tactische manoeuvres Mark Neeleman wist af te schudden kwam onder luid applaus als eerste over de finishlijn. Een overwinning, met twee punten voor Sven Coster was het resultaat van dit spektakel.

De drie mannen genoten zichtbaar van de wedstrijd en bedankten elkaar hartelijk na afloop. Russell Coutts mag dan een van de beste zeilers van de wereld zijn, vandaag bleken de Nederlanders toch te sterk voor hem.

Internetadres: www.hiswa.nl