TROS

Afdeling Communicatie

Hilversum, 23-01-2006

MARTIN GAUS PRESENTEERT

'IN FRAGMENTEN' BIJ RTV NOORD-HOLLAND

TROS-presentator Martin Gaus presenteert vanaf zondag 5 maart een nieuw programma op RTV Noord-Holland. Het programma IN FRAGMENTEN komt voort uit de samenwerking die de TROS en RTV Noord-Holland hebben afgesproken.

Aan de hand van TROS-archiefmateriaal uit de categorieën actualiteit, sport, entertainment, drama en muziek praat Martin Gaus in IN FRAGMENTEN met een bekende Noord-Hollander. Rode draad in het gesprek zijn de keuzes die de gast heeft gemaakt om bepaalde beelden terug te zien. Aan bod komen zeer uiteenlopende terugblikken. Van Bananasplit tot TROS Aktua en van Kieskeurig tot Te Land, ter Zee en in de Lucht. Van het Schlagerfestival tot De Fabriek en van De Showbizzquiz tot Simonskoop.

Martin Gaus: "Mensen kennen mij vooral van dierenprogramma's, slechts weinigen weten dat ik in het verleden ook talkshows heb gemaakt. Ik vind het enorm leuk dat ik nu een nieuw programma kan gaan doen. Ik vind het een eer om dit als ras-Amsterdammer voor RTV Noord-Holland te presenteren."

De samenwerking van de twee omroepen is voor beide partijen interessant. TROS-voorzitter Karel van Doodewaerd: "Regionale omroepen worden steeds populairder. De TROS heeft binnen het bestel steeds minder mogelijkheden en zoekt daarom naar andere wegen. Coproducties aangaan met regionale zenders is daarvan een mogelijkheid. Bovendien gelooft de TROS in het opzoeken van mensen in de regio. Daarom organiseren we regio-activiteiten en gaan we met onze programma's het land in, zoals bijvoorbeeld bij het TROS Muziekfeest op het Plein. En we kunnen nog wat leren van de RTV Noord-Holland want zij werken uiterst efficiënt: hoge kwaliteit en relatief lage kosten."

John Jaspers, adjunct-hoofdredacteur RTV Noord-Holland: "Door een samenwerking aan te gaan met de TROS worden we interessanter voor de kijker want we brengen een breder programma-aanbod. Daarnaast doet de TROS veel aan het Nederlandse lied, een categorie die steeds populairder wordt en komen veel van de artiesten uit ons gebied."

RTV Noord-Holland wordt wekelijks door ongeveer 1,1 miljoen mensen bekeken.