Wereld Natuur Fonds Nederland

Zeist, 22 februari 2006

Persuitnodiging

Groot levend hart van meer dan 600 mensen op het strand

WNF start campagne voor bescherming van het leven in zee

Het Wereld Natuur Fonds geeft op zondag 5 maart het startsein voor de campagne 'Kies voor een levende zee'. Meer dan 600 volwassenen en kinderen zullen op het strand bij Zandvoort, samen met astronaut André Kuipers een groot, rood, levend hart vormen en zo hun liefde aan de zee verklaren.

Met de nieuwe campagne wil het Wereld Natuur Fonds consumenten, politici en bedrijfsleven in Nederland bewust wil maken van de schoonheid van de natuur onder water, maar ook van bedreigingen als overbevissing en ongewenste bijvangst. Elke twee minuten sterft een dolfijn of walvis in een net als onnodige bijvangst. Het Wereld Natuur Fonds zal de consument op 5 maart oproepen zelf een bijdrage te leveren aan het behoud en herstel van de wereldzeeën.

Graag nodigen wij u uit om bij het startevenement in Zandvoort aanwezig te zijn. Het programma van 5 maart ziet er als volgt uit:

13.00 uur: ontvangst pers in de vide boven de bar van strandpaviljoen Take Five. 13.15 uur: persbriefing door directeur natuurbescherming Gerhard van den Top en WNF- ambassadeur André Kuipers.

Mogelijkheid voor standpuntbepaling beeld. Voor de cameramensen staat een hoogwerker klaar waar vanaf 15 m hoogte opnames kunnen worden gemaakt. Ook is het mogelijk de watertoren op te gaan en vanaf 40 meter hoogte opnames te maken.

14.00 uur: vormen van het hart op het strand. Korte toespraak André Kuipers en Gerhard van den Top

14.15 uur -fotomoment- hart gereed, met André Kuipers in de punt

Van 13.00 tot circa 15.30 uur zijn er diverse activiteiten en optredens en tekent André Kuipers het 'Actieboekje' van een WNF-ranger, die geld inzamelt voor de haai in het kader van de Ranger-campagne 'Red de haai uit het net'. De jeugdcampagne is onderdeel van de 'Kies voor een levende zee'-campagne.

Lokatie:
Strandpaviljoen Take Five in Zandvoort, Boulevard Paulus Loot, Paviljoen 5. Parkeerplaats voor de deur wordt gereserveerd, hiervoor zo spoedig mogelijk uw autokenteken doorgeven.

////////////////////

Voor meer informatie en/of doorgeven komst
Marchje Woudstra, mwoudstra@wwf.nl, 030-6937832, 06-537 96 403.


-
Wereld Natuur Fonds
Unit Persvoorlichting
Boulevard 12
3707 BM Zeist