Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

ZES GENOMINEERDEN geselecteerd voor JAZZ TALENT AWARD

De eerste Amersfoort Jazz Talent Award, een nieuwe prijs voor jonge talentvolle jazzmuzikanten, heeft maar liefst 27 inzendingen opgeleverd. Uit alle ingeschreven formaties, variërend van jazzduo's tot bigbands, zijn door de jury 6 genomineerden geselecteerd voor de (totaal drie) voorrondeconcerten, waarvan de eerste op zondag 5 maart gepland staat. Uit deze voorrondes worden na afloop drie finalisten geselecteerd. Zij strijden tijdens het Amersfoortse Jazzfestival om de Talent Award (een wisseltrofee en een geldbedrag van 2500 euro).

De jury heeft voor de eerste selectieronde alle 27 inzendingen 'blind' beoordeeld, d.w.z. dat de juryleden uitsluitend de ingestuurde cd's hebben beluisterd zonder nadere info over de muzikanten, samenstelling van de bands en hun voorgeschiedenis. Het niveau van de inzendingen was bijzonder hoog. De jury bestaat uit twee toonaangevende jazzprofessionals en drie vertegenwoordigers (en tevens jazzkenners) namens de organiserende partijen (Jazzpodium Amersfoort, Stichting Amersfoorts Jazzfestival en de Rabobank). De juryleden waren met name onder de indruk van de kwaliteit van de vele eigen composities die ze ontvingen. "Het was een arbeidsintensieve klus, maar uiteindelijk zijn we er in geslaagd zes uitstekende jazzformaties te selecteren. We kijken vol verwachting uit naar de voorrondeconcerten", aldus juryvoorzitter Jeroen de Valk, schrijver van jazzboeken en redacteur van AD/Amersfoortse Courant/Utrechts Nieuwsblad.

De zes genomineerden komen uit alle windstreken: (in willekeurige volgorde) SaraLee Vos & band uit Baarn, Gideon van Gelder & band uit Amsterdam, Small Big Band uit Born, trio Pisano-Samama-Vanoucek uit Den Haag, Suna Quintet uit Groningen en trio Klijn-Kisjes-Fryland uit Utrecht.

De eerste voorronde voor de Amersfoort Jazz Talent Award wordt gehouden in Theater Café Borra in Amersfoort op 5 maart (aanvang 14.00 uur), de volgende twee op 19 maart en 2 april. Op zondagmiddag 14 mei zullen de drie finalisten tijdens de 'grande finale' op het Amersfoortse Jazzfestival optreden en wordt de hoofdprijswinnaar bekend gemaakt.

---

Meer informatie over de Amersfoort Jazz Talent Award is te vinden op www.amersfoortjazztalentaward.nl. Of mail naar: Hinotes@amersfoortjazztalentaward.nl.

U kunt ook telefonisch contact opnemen met Hetty van Oordt, telefoon 06-52038824.