Politie Limburg-Noord

Brand verwoest flatwoning
Datum: 03-05-2006
Tijd bericht: 00:18
Plaats: Roermond
Op zaterdagavond heeft een binnenbrand een flatwoning op de tweede verdieping aan de Olieslagerstraat in Roermond verwoest. Om 22.12 uur werd de meldkamer gebeld door de benedenburen in verband met rookontwikkeling. Toen de brandweer arriveerde stond de slaapkamer van de flatwoning in brand. Deze is helemaal uitgebrand, de rest van de woning heeft zware rook en waterschade opgelopen. Het vuur was snel onder controle en om 22.44 uur is "brand meester" gegeven.

De woningen direct naast, onder en boven de betrokken flatwoning zijn ontruimd, evenals de galerij waaraan de uitgebrande woning ligt en de galerij erboven. Bewoners zijn tijdelijk opgevangen in wijkcentrum De Donderie. Ongeveer 15 personen, waaronder enkele kinderen, hebben hier gebruik van gemaakt. Hier zijn ze ook bezocht door burgemeester Van Beers van Roermond die polshoogte is komen nemen. De overige bewoners van het flatgebouw hebben buiten staan te kijken naar de activiteiten van de brandweer. Twee onderliggende woningen hebben waterschade opgelopen, de woning erboven rookschade. De eigenaar van de flat, Wonen Zuid, was aanwezig om de schade te herstellen.

De brandweer was aanwezig met twee blusvoertuigen, een hoogwerker en 17 brandweermensen. Ook vanuit de politie waren ongeveer 10 medewerkers aanwezig. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Hier wordt een van de komende dagen nader onderzoek naar gedaan. Ook het schadebedrag is onbekend.