Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Huiselijk geweld; man mishandelt vrouw

Publicatiedatum: 5-3-2006 10:53:29

Rijnwaarden In de gemeente Rijnwaarden is in de nacht van zaterdag op zondag een 39-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht die nacht zijn 38-jarige vrouw te hebben mishandeld. De twee zouden in hun woning om nog onbekende reden onenigheid met elkaar hebben gekregen. Hierbij zou de man zijn vrouw hebben geduwd en haar stevig hebben vastgepakt, waarna zij kampte met pijnlijke armen. Vervolgens heeft de man de woning verlaten. De politie werd ingeschakeld; die trof - na een korte zoektocht - de man elders in zijn woonplaats aan. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duivenaar verdacht van brandstichting

Publicatiedatum: 5-3-2006 10:53:03

Duiven Een 19-jarige Duivenaar is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden nabij het treinstation in zijn woonplaats. Surveillerende agenten zagen dat de man zich verdacht ophield bij een fiets. Tevens werd gezien dat de man kranten tevoorschijn haalde, deze in brand stak en in een fietstas van de fiets stopte. Gelijk hierop hielden de agenten de man aan en haalden zij de kranten uit de fietstas.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verdachten van winkeldiefstal aangehouden

Publicatiedatum: 5-3-2006 10:52:37

Duiven/Elst Personeel van een winkel aan de Lithograaf in Duiven heeft zaterdagmiddag een 42-jarige Arnhemmer aangehouden. De man zou geprobeerd hebben om onder meer een lamp weg te nemen. Toen hij langs de beveiligingspoortjes liep, klonk het alarm. De Arnhemmer werd door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde politie.
Nabij een winkel aan de Dorpsstraat in Elst liep zaterdagmiddag een 44-jarige inwoonster van die plaats tegen de lamp. Gezien werd hoe zij een beveiligingslabel van een broek haalde, vervolgens het kledingstuk in haar tas deed en de winkel verliet. Winkelpersoneel en een klant zijn achter de vrouw aangegaan en hebben haar aangehouden. Zij werd vervolgens overgedragen aan de politie. Overigens bleek dat de vrouw nog een kledingstuk bij zich had dat mogelijk van diefstal afkomstig was.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Trio verdacht van vernieling ruit

Publicatiedatum: 5-3-2006 10:52:06

Westervoort Van een winkel aan de Korte Griet in Westervoort is in de nacht van zaterdag op zondag een ruit vernield. Drie Westervoorters (twee van 18 en één van 20) zijn op verdenking van deze vernieling aangehouden.
Een agent heeft in zijn vrije tijd de 20-jarige Westervoorter vlakbij de winkel aangehouden. Hij liet zijn hond uit en liep in de buurt van de winkel toen hij een harde knal hoorde. De agent zag drie jongens wegrennen, zette de achtervolging in en wist één van de jongens aan te houden. De politie heeft vervolgens - aan de hand van opgegeven signalementen - in de omgeving van de winkel gezocht naar de andere twee personen. Die werden korte tijd later aangetroffen en aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---