Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 5 maart

Alkmaar, 05-03-2006 o 13.50 uur

Gordelcontrole

Heerhugowaard, zaterdag 4 maart 2006

Op zaterdagmiddag werd een gordelcontrole gehouden op de Middenweg in Heerhugowaard. In totaal bleken 38 bestuurders geen gordel te dragen. Zij kregen een bekeuring.

Aanrijding met letsel

Andijk, zaterdag 4 maart 2006

Op zaterdagavond omstreeks 20.00 uur werd een 45-jarige man uit Andijk aangereden op de Dijkweg in zijn woonplaats. De man liep in plaats van op het trottoir om onbekende reden op de rijbaan. Een 22-jarige man uit Monnickendam in een personenauto zag de voetganger te laat en reed hem aan. Het slachtoffer liep daarbij onder anderen verwondingen aan zijn hoofd op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Hoge snelheid en alcohol

Hensbroek, zaterdag 4 maart 2006

Op zaterdagavond omstreeks 20.40 uur werd op de Dorpsweg in Hensbroek een 45-jarige man uit Heerhugowaard in een personenauto gecontroleerd. De controle vond plaats omdat de man 103 km per uur reed terwijl slecht 50 km per uur is toegestaan. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 500 ug/l. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht) De man kreeg een proces-verbaal en moest in verband met zijn hoge snelheid (meer dan 50 km per uur) zijn rijbewijs inleveren.

Ruim vier keer teveel alcohol

Heerhugowaard, zondag 5 maart 2006

Op zondagmorgen omstreeks 01.30 uur werd op de Oosttangent in Heerhugowaard een 30-jarige man uit Noord-Scharwoude in een personenauto gecontroleerd. De man blies maar liefst 935 ug/l. Dat is ruim vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Aanrijding met drank

Schoorl, zondag 5 maart 2006

Op zondagmorgen omstreeks 03.00 uur kreeg de politie meldingen binnen van een personenauto die in Schoorl bij een aanrijding schade zou hebben veroorzaakt. De bestuurder, die dronken zou zijn, was doorgereden. De politie trof enkele minuten later op de kruising Laanweg-Dokter Heringalaan een man aan die geknield naast zijn auto zat. De auto bleek verse schade aan de voorzijde te hebben. De man, een 26-jarige inwoner van Schoorl, had alcohol gebruikt. Hij blies 685 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een bekeuring wegens het verlaten van de plaats van het ongeval en rijden onder invloed. Ook moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Aanrijding met drank

Den Helder, zondag 5 maart 2006

Op zondagmorgen omstreeks 07.00 uur bleek op Het Nieuwe Diep in Den Helder een lantarenpaal omvergereden te zijn door een automobilist. Ter plaatse kon een 36-jarige Nieuwedieper worden aangehouden. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 730 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Droevig verkeersgedrag

Schagen, zondag 5 maart 2006

Op zondagmorgen omstreeks 04.45 uur reed de politie over de Loet in Schagen toen zij werden ingehaald door een personenauto die in het geheel geen verlichting voerde. Het stopteken dat de automobilist kreeg werd genegeerd. Uiteindelijk kon de auto worden klemgereden. In het gesprek met de bestuurder gaf deze een valse naam op, bleek hij geen rijbewijs te kunnen tonen en rook hij naar drank. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de rit verzette hij zich hevig en beledigde hij de politiemedewerkers. Op het bureau blies de 21-jarige inwoner uit Hoorn uiteindelijk 300 ug/l (wettelijk toegestane maximum 220 ug/l). Tegen de man wordt een lijvig proces-verbaal opgemaakt.

Jongen met mes aangehouden

Alkmaar, zondag 5 maart 2006

Op zondagmorgen omstreeks 00.30 uur werd een 18-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden door een horecaportier op de Kapelsteeg in Alkmaar. De jongen had hier staan zwaaien met een zakmes en had daarmee mensen bedreigd. De jongen werd aan de politie overgedragen. Mogelijk aanleiding van dit incident was dat een vriendin van de verdachte in een café ruzie kreeg met twee bezoekers. Hierbij was de verdachte voor het meisje opgekomen. Gevolg was dat zij beiden uit het café werden gezet. Buiten op straat ontstonden problemen met dezelfde bezoekers waarna de verdachte zijn mes had getrokken.

Mishandeling bij bloemendagen

Breezand, zondag 5 maart 2006

Op zondagmorgen omstreeks 01.10 uur werd een 18-jarige jongen uit Anna Paulowna mishandeld op het terrein van de bloemendag aan het Ceresplein in Breezand. Het slachtoffer had in de feesttent woorden gekregen met een 16-jarige jongen uit Oudesluis. Wat de aanleiding hiervoor geweest is is nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat de Oudesluiser het slachtoffer hard in zijn gezicht stompte waardoor deze verwondingen (gebroken tand) opliep. Het slachtoffer moest zijn onder doktersbehandeling laten stellen. Ook de verdachte moest met verwondingen aan zijn vuist door een arts worden behandeld. De verdachte is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Ruzie om meisje

De Goorn, zondag 5 maart 2006

Op zondagmorgen omstreeks 04.00 uur werd een 18-jarige jongen uit Ursem aangehouden in verband met mishandeling in een café aan De Burg in De Goorn. De jongen had in het café gezien dat zijn vriendinnetje we erg vriendelijk deed tegen een andere jongen. Toe hij verhaal ging halen ontstond er tussen beide jongens een vechtpartij. De portier kwam tussenbeiden, maar kreeg hierbij van de verdachte en harde stomp in zijn gezicht De verdachte werd door de portier aan de politie overgedragen. De jongen is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding na vernieling

Schagen, zondag 5 maart 2006

Op zondagmorgen omstreeks 04.45 uur werd op de Julianalaan in Schagen een 18-jarige jongen uit Winkel aangehouden wegens vernieling. De jongen was opgevallen doordat hij met een houten stoelpoot op een verkeersbord stond te rammen. De poot bleek afkomstig te zijn van een bank die hij vermoedelijk vernield had. Ook lagen er diverse bloembakken kapot op straat. De jongen is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zelf verklaarde de verdachte de poot op straat te hebben gevonden en dat de vernielingen reeds gepleegd waren.

Twee auto-inbrekers aangehouden

Den Helder, zondag 5 maart 2006

Op zondagmorgen omstreeks 05.30 uur werden twee jongen uit Den Helder (16 en 18 jaar oud) aangehouden nadat zij hadden ingebroken in een auto aan de Doorzwin in hun woonplaats. De politie kon de aanhouding verrichten doordat een getuige dit telefonisch had doorgegeven. De jongens bleken (naast inbrekerswerktuigen) twee autoradios met frontjes bij zich te hebben. De jongens zijn voor verhoor ingesloten.

Twee inbrekers aangehouden

Alkmaar, zondag 5 maart 2006

OP zondagmorgen omstreeks 07.30 uur hoorde de bewoner van een pand aan de Broekerwaard geluiden vanaf de benedenverdieping van zijn woning. In de achtertuin zag hij vervolgens voetstappen die naar het achterraam gingen. De man waarschuwde de politie die enige minuten later ter plaatse twee jongens uit Alkmaar (16 en 17 jaar oud) aan kon houden. Aangezien er verse sneeuw lag, kon de looproute van de verdachten worden teruggevolgd naar de woning. Hier bleek een achterraam te zijn geforceerd De inbrekers waren echter nog niet binnen geweest. Beide jongens zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Vernieling auto

Egmond aan Zee, zaterdag 4 maart 2006

Op zaterdagmorgen omstreeks 00.50 uur kreeg de politie melding dat een personenauto vernield en in brand gestoken werd bij de strandslag de Werf in Egmond aan Zee. De vernielingen zouden zijn gepleegd door een groep jongeren. Ter plaatse bleken er geen jongeren meer aanwezig te zijn. Wel trof men een uitgebrande auto aan. De politie heeft de eigenaar van de auto nog niet kunnen achterhalen.

Laatst gewijzigd 05-03-2006 13:52 | © Politie Noord-Holland Noord |