Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

nieuwsberichten zondag 5 maart 2006

Zaanstreek-Waterland, 05-03-2006 o Met: Politie houdt inbrekers op de vlucht aan, winkeldievegges aangehouden

Winkeldief Zaandam, vrijdag 3 maart 2006, 13:32 uur De politie heeft een 38-jarige man uit Hoorn aangehouden op verdenking van diefstal uit een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg. De man had zijn zakken volgestopt met cilindersloten en boortjes. De goederen hadden een totale winkelwaarde van 760 euro. De verdachte werd door het beveiligingspersoneel aangehouden toen hij de winkel wilde verlaten. De man werd overgedragen aan de politie. Tijdens het verhoor bleek dat de verdachte nog een vonnis had openstaan terzake winkeldiefstal. De man is ingesloten op het bureau en heeft een proces-verbaal gekregen.

Verkeersovertredingen Zaandam, vrijdag 3 maart 2006, 17:01 uur Tijdens een verkeerscontrole op de Watering heeft de politie elf automobilisten bekeurd. Vijf wegens het overschrijden van de maximum toegestande snelheid binnen de bebouwde kom, vier voor het niet dragen van de gordel, een vanwege niet handsfree bellen en een voor het negeren van een rood verkeerslicht.

Diefstal uit bedrijf Wormer, vrijdag 3 maart 2006, 21:10 uur De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijfspand aan de Eenhoornweg. Bij de inbraak is een kluis met een nog onbekend geldbedrag buit gemaakt. De inbrekers zijn het pand binnengetreden door een raam aan de zijkant open te breken. De afdeling Forensische Opsporing van de politie onderzoekt de inbraak.

Dansfeest voortijdig afgelopen Purmerend, vrijdag 3 maart 2006, 22:01 uur De politie heeft vrijdagavond een horecagelegenheid aan de Koemarkt ontruimd. Tijdens een dansfeest, dat door zo'n 500 jongeren werd bezocht, ontstond er ruzie tussen twee groepen bezoekers. Dit mondde uit in een vechtpartij. Omdat de situatie dreigde te escaleren, werd besloten het pand te ontruimen. De ontruiming verliep zonder problemen en ook op de Koemarkt bleef het verder rustig die avond. Er vielen geen gewonden; wel heeft de politie van een van de bezoekers een vlindermes in beslag genomen. De politie onderzoekt de toedracht van de schermutselingen.

Vrouw bijt man Krommenie, zaterdag 4 maart 2006, 03:24 uur De politie heeft een 28-jarige vrouw uit Krommenie aangehouden op verdenking van mishandeling van haar echtgenoot. Het stel kreeg ruzie, dat uitliep op een handgemeen. Daarbij zou de vrouw de man flink gebeten en gekrabt hebben. De politie heeft de vrouw, die onder invloed van alcohol verkeerde, ingesloten op het bureau in Zaandijk voor verhoor.

Hardrijders Assendelft/Wijdewormer/Krommenie, zaterdag 4 maart 2006, 15:10 - 19:35 uur Bij een snelheidscontrole op de Nauernaseweg van Assendelft naar Zaandam heeft de politie twaalf voertuigen op de foto gezet. Op dit traject mag maximaal 80 km per uur worden gereden. De hoogst gemeten snelheid was 100 km per uur. Ook op de Provincialeweg werden tussen Wijdewormer en Zaandam diverse snelheidsovertreders geflitst. Van alle voorbijkomende voertuigen reed bijna 6% te hard. De hoogst gemeten snelheid was 135 km per uur, terwijl hier maximaal 80 km per uur is toegestaan. Op de Provincialeweg tussen Zaandam en Krommenie, ter hoogte van Krommenie registreerde de camera tussen 26 februari en 4 maart maar liefst 203 verkeersovertredingen. 36 voertuigen reden door rood licht en 169 reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was hier 143 km per uur, waar 80 km per uur is toegestaan.

Winkeldievegges aangehouden Zaandam, zaterdag 4 maart 2006, 18:09 uur Tijdens een bike-surveillance in het centrum van Zaandam heeft de politie vier vrouwen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De agenten werden door een voorbijganger aangesproken. Hij vertelde dat een groepje vrouwen zich verdacht gedroeg en mogelijk diefstal aan het plegen was. De verdachten, vier vrouwen uit Amsterdam, werden door de politie op het Rustenburg aangehouden in een stilstaande auto. In de auto werden diverse tassen en vuilniszakken met allerhande goederen, waaronder veel kleding, aangetroffen. Deze bleken gestolen te zijn uit verschillende winkels in Zaandam en Amsterdam. Drie verdachten zijn gehoord en in verzekering gesteld; de vierde is na verhoor heengezonden. De auto met de gestolen goederen is in beslag genomen.

Politie houdt inbrekers op de vlucht aan Zaandam, zondag 5 maart 2006, 04:02 uur De politie heeft zaterdagnacht vier mannen aangehouden op verdenking van woninginbraak in een perceel aan de Zilverpadsteeg. De verdachten zijn het perceel binnengetreden via een openstaande deur in een schutting. Op de eerste etage hebben zij een deur ingetrapt en de inboedel van de woning gesloopt. Vervolgens liepen zij naar de tweede etage, waar zij wederom een deur open trapten. Dit maal waren de bewoners thuis, die direct de politie alarmeerden. De inbrekers sloegen op de vlucht. Na de melding wilden politieagenten op De Krimp een wegrijdende auto staande houden, waarin vier personen zaten die aan het signalement van de inbrekers voldeden. De bestuurder, een 21-jarige man uit Amsterdam, negeerde het stopteken en reed op de drie agenten in. De agenten konden net op tijd wegspringen om een aanrijding te voorkomen. Kort daarna kon de auto door een andere politiewagen op de Peperstraat staande worden gehouden. De vier verdachten zijn ingesloten op bureau Zaandijk voor verhoor. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De politie verricht onderzoek naar de inbraken.

Laatst gewijzigd 05-03-2006 15:20 | © Politie Zaanstreek-Waterland |