Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (05/03/06)

OOSTERHOUT NB, 5 maart 2006

Politie rolt grote hennepkwekerij op

VEEN: De politie kreeg in de nacht van vrijdag 3 maart op zaterdag 4 maart omstreeks 02.10 uur de melding van een gewapende overval op de Bagijnhof. Ter plaatse bleek het niet te gaan om een gewapende overval. Wel verklaarden diverse getuigen dat ze een aantal gemaskerde mannen hadden gezien die zich verdacht gedroegen. De mannen waren er vervolgens vandoor gegaan.
De politie stelde een uitgebreid onderzoek in, waarbij onder andere naar sporen werd gezocht. Tijdens dit onderzoek roken de politiemensen een sterke henneplucht, afkomstig uit een loods op de Bagijnhof. In de loods troffen ze een grote, in werking zijnde hennepkwekerij aan, opgebouwd uit verschillende compartimenten. De professioneel opgezette kwekerij bevatte in totaal 8000 hennepplanten. De kwekerij is ontmanteld. Daarbij zijn alle planten en groeiapparatuur in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van de loods. Ook gaat de politie verder met het onderzoek naar de verdachte mannen, die zich in de nacht van vrijdag op zaterdag in de omgeving van de loods ophielden.

Politie Oosterhout lost diverse winkeldiefstallen op

OOSTERHOUT: Met de aanhouding van een 20-jarige Tilburgse heeft de politie van het team Oosterhout diverse winkeldiefstallen opgelost. Winkelpersoneel van een textielwinkel in de Nieuwstraat hield de vrouw vrijdagavond 3 maart aan nadat ze geprobeerd had twee kussens weg te nemen. Ze werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek tijdens de fouillering dat de vrouw in het bezit was van andere goederen, die ook van winkeldiefstal afkomstig waren. Zo had de vrouw kledingstukken weggenomen in een kledingwinkel in de Arendshof, schoenen gestolen bij een andere kledingwinkel in de Arendshof en bekers weggenomen bij een cadeauwinkel in de Arendstraat. De vrouw is ingesloten en wordt nog nader verhoord.

Vrouw loopt nekklachten op bij aanrijding

DONGEN: Een 24-jarige automobiliste uit Tilburg is vrijdag 3 maart omstreeks 20.15 uur door ambulancepersoneel naar een ziekenhuis in Breda gebracht nadat ze nekklachten had opgelopen bij een aanrijding. De vrouw had op de kruising van de Middellaan en de Westerlaan geen voorrang verleend aan een 35-jarige automobilist uit Dongen, die van rechts kwam. Beide autos raakten beschadigd.

Diverse mensen betrapt op rijden onder invloed

RIJEN / DONGEN: Vrijdagavond 3 maart heeft de politie tijdens alcoholcontroles op de Rijksweg in Rijen en de Middellaan in Dongen in totaal drie mannen betrapt op rijden onder invloed. Op de Rijksweg in Rijen controleerde de politie 105 passanten. Niemand van hen had teveel gedronken. Op de Middellaan in Dongen controleerde de politie 145 passanten, van wie er drie teveel hadden gedronken. Een 39-jarige man uit Waalwijk bleek bij de ademanalyse een ademgehalte van 260 ug/l te hebben; een 43-jarige man uit Tilburg blies 420 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen beide mannen is proces -verbaal opgemaakt.
Een 24-jarige man uit Oosterhout, volgens de wetgeving een zogenaamde Beginnende Bestuurder, blies 120 ug/l. Ook hij kreeg een proces-verbaal. |

DISTRICT OOSTERHOUT: Dit weekend heeft de politie weer diverse weggebruikers betrapt op rijden onder invloed.
Op de Baksweer in Raamsdonksveer liep zaterdag 4 maart omstreeks 01.20 uur een 24-jarige man uit Raamsdonk tegen de lamp. Hij had een ademgehalte van 330 ug/l.
In de Polderstraat in Terheijden arresteerde de politie zaterdag 4 maart omstreeks 03.40 uur een 20-jarige man uit Breda. Ook deze beginnende bestuurder had teveel gedronken. Hij had een ademgehalte van 500 ug/l en moest zijn rijbewijs inleveren.
Op de Vijfhoevenlaan in Raamsdonksveer raakte zaterdag 4 maart omstreeks 18.40 uur een 57-jarige man uit Raamsdonksveer zijn rijbewijs kwijt. Surveillerende politiemensen hadden gezien dat de man bijna tegen een geparkeerd staande auto reed en besloten hem te controleren. De man bleek te veel te hebben gedronken, zijn ademgehalte was 625 ug/l.

ALMKERK: Zondag 5 maart vroeg in de ochtend, omstreeks 04.30 uur controleerde politiemensen op de Sportlaan een 35-jarige automobilist uit Almkerk. De man bleek teveel te hebben gedronken en moest mee naar het bureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat het ademgehalte van de man 320 ug/l was. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen de 220 ug/l en de 350 ug/l) geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven de 350 ug/l) worden voorgelegd aan de officier van Justitie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Sinds kort gelden voor zogenaamde beginnende bestuurders strengere regels en strengere straffen voor het rijden onder invloed.

Man aangehouden na lastigvallen familielid en rijden onder invloed

KAATSHEUVEL: Zaterdag 4 maart aan het eind van de middag kreeg de politie de melding dat een 44-jarige Rotterdammer familieleden aan het lastig vallen was. Politiemensen troffen de man rijdend aan op De Bogaert. De man kon zich niet legitimeren en rook bovendien sterk naar alcohol, waarop hij mee moest naar het politiebureau. Hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse, waarop proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Bovendien kreeg hij bekeuringen omdat hij zich niet kon legitimeren en omdat hij in een onverzekerde auto reed en geen wegenbelasting betaald had.

Vrouw doet aangifte van brandstichting

VEEN: Een bewoonster van de Frederik Hendrikstraat heeft bij de politie aangifte gedaan van brandstichting. Zaterdagavond 4 maart omstreeks 22.15 uur hebben onbekenden de heg die voor de woning van de vrouw staat in brand gestoken. De heg brandde niet af, maar raakte beschadigd.

Man aangehouden op verdenking van huiselijk geweld

WAALWIJK: In de nacht van zaterdag 4 maart op zondag 5 maart omstreeks 02.00 uur heeft de politie in Made een 53-jarige Belg aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn 45-jarige vriendin (eveneens afkomstig uit België) te hebben mishandeld. Het tweetal bracht samen het weekend door in Made. De man is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen. Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Kinderbescherming, Vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld.

Auteur: Leonie van Ooijen