Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Persberichten Achterhoek weekend 4/5 maart 2006

Doetinchem
Vernieling
Kapoeniestraat
4 maart rond 04.25 uur
Agenten zagen bij een winkel aan de Kapoeniestraat een standbeeld op de grond liggen. Er stonden twee mannen bij. Uit de eerste verklaringen bleek dat één van de mannen, een 22-jarige inwoner uit Terborg, het standbeeld van een ongeveer 1 meter hoge leeuw had vernield. Hij bekende de vernieling en werd na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aalten
Brand
Dinxperlosestraat
4 maart 08.20 uur
De brandweer kreeg melding van een brand in een bedrijf aan de Dinxperlosestraatweg. Bleek dat in het bedrijf een groene kunststof container vlam had gevat. Het vuur werd door een passant ontdekt die op z'n trekker langs kwam. Omdat niemand bij het bedrijf aanwezig was besloot de man samen met een buurtbewoner een toegangsdeur te rammen met z'n tractor. Samen probeerden ze de brand te blussen met poederblussers uit het bedrijf. Even later kon de brandweer het van hen overnemen. Door het kordate optreden van de twee mannen werd een uitslaande bedrijfsbrand voorkomen. De schade beperkte zich nu tot de uitgebrande container en roet- en waterschade. Mogelijk oorzaak van de brand is een chemische reactie tussen verschillende soorten afval in de container.

Aalten
Verloren aanhanger
4 maart rond 14.09 uur
Een 26-jarige automobilist uit Lichtenvoorde reed met zijn auto en aanhangwagen over de Hamelandroute. Op een gegeven moment werd hij ingehaald door zijn eigen aanhangwagen, die vervolgens naar links wegschoot de berm in. Gelukkig kwam er op dat moment geen verkeer uit tegengestelde richting. Vermoedelijk was de aanhangwagen niet goed achter de auto gekoppeld. De aanhangwagen bleef onbeschadigd, de automobilist kreeg een bekeuring.

Ulft
Diefstal auto
Kwartellaan
4 maart rond 10.00 uur
De 28-jarige eigenaar deed aangifte van diefstal van zijn auto, een grijze Skoda Fabia met kenteken 85-JV-SG. De auto stond met draaiende motor voor zijn woning om de ruiten te laten ontdooien. De man zag nog hoe de dader kwam aanrennen, in de auto stapte en er direct mee weg reed. In de richting van de Buizerdweg. De dader is vermoedelijk 180 lang, ongeveer 40 jaar oud en had een blanke huidskleur. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

Winterswijk
Zakkenrollen
Wheme
4 maart rond 14.15 uur.
De 76-jarige eigenaresse deed aangifte van diefstal van haar portemonnee. De portemonnee werd ongemerkt uit haar tas weggenomen terwijl ze in een winkel liep. De portemonnee werd in de winkel teruggevonden, maar de 70 euro die er in zat was verdwenen. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

Neede
Winkeldiefstal
Oudestraat
4 maart rond 14.30 uur
Een winkelier kreeg kort na elkaar twee mannen in de winkel die zich in zijn ogen verdacht gedroegen. De ene man liep met een boodschappenmandje door de winkel, legde er enkele goederen in, maar liet vervolgens het mandje staan en ging de winkel uit. Direct daarna kwam een tweede man die winkel binnen die even door de winkel liep, een vraag stelde en vervolgens ook weg ging. De winkelier controleerde direct haar voorraad en merkte dat 13 mascara's ter waarde van 184 euro waren verdwenen. De eerste man was rond de 25 tot 30 jaar oud, 1.90 meter lang. Hij droeg een petje en een donkerkleurig bomberjack. De andere man was 30 tot 35 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang en had donker krullend haar. Eventuele getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht zich te melden via 0900-8844.

Einde persberichten.

---- --