Politie Zeeland


---


W-1012-2006 Rijden onder invloed, Vlissingen
Zaterdagavond rond 18.35 uur is een 50-jarige automobilist uit Oost-Souburg, aan de Kerklaan in Vlissingen, aangehouden wegens rijden onder invloed.
De man wilde, even daarvoor, met zijn auto (vanaf Vlissingen) door de fietstunnel naar Oost-Souburg rijden. Toen hij merkte dat dit niet kon, en achteruit terug reed, botste hij meerdere keren met de zijkanten van zijn auto tegen de muren van de tunnel.
De auto van de man raakte hierdoor beschadigd.
Uit ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man teveel had gedronken
(645 ug/l). Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

O-1013-2006 Rijden onder invloed van softdrugs, 's-Heer Arendskerke
Zaterdagavond rond 19.15 uur kreeg een 39-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal een rijverbod van 12 uur omdat hij, onder invloed van softdrugs, een personenauto bestuurde.
Toen agenten de man, aan de Oude Rijksweg in 's-Heer Arendskerke, wilden controleren roken zij, toen hij zijn raampje opende, een henneplucht.
De man verklaarde softdrugs te hebben gebruikt. Hierop is hij meegenomen naar het politiebureau (vrijwillig) waar een bloed- en urinetest zijn afgenomen.
Tegen de 39-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal is proces-verbaal opgemaakt.

Z-1014-2006 Diefstal uit woning, Waterlandkerkje
Tussen zaterdagochtend 07.30 uur en zaterdagavond 20.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Ketelaarstraat in Waterlandkerkje.
Uit de woning zijn sieraden met onbekende waarde weggenomen. Om binnen te komen zijn er een rolluik en een ruit vernield. Het totale schadebedrag is onbekend.

W-1015-2006 Belediging, Vlissingen
In de nacht van zaterdag op zondag rond 01.20 uur is een 17-jarige jongen uit Vlissingen, aan de Nieuwendijk in Vlissingen, aangehouden wegens belediging.
De jongen stond even daarvoor bij een cafe aan de Nieuwendijk te gebaren naar langsrijdende auto's.
Toen er een politiewagen langsreed schold hij de agenten, die in de auto zaten, uit en sloeg hierbij met zijn vuisten op de politieauto.
Toen de agenten de jongen wilden aanhouden verzette hij zich hevig. Met hulp van een portier van een cafe aan de Nieuwendijk is de jongen in de politieauto gezet.
Onderweg naar het politiebureau bedreigde hij de agenten.

Z-1016-2006 Eenzijdig ongeval onder invloed, Terneuzen
In de nacht van zaterdag op zondag kwam een 21-jarige man uit de gemeente Terneuzen, op het politiebureau, melden dat hij een eenzijdig ongeval had gehad aan de Blokken in Terneuzen.
De man reed, rond 04.15 uur, over de Zandstraat in Terneuzen komende uit de richting van de Markt en wilde linksaf de Blokken inrijden.
Door onbekende oorzaak botste de man tegen een paaltje en vervolgens tegen een lantaarnpaal.
Zijn auto raakte aan de voorzijde zwaar beschadigd. Uit ademanalyse bleek dat de man (beginnend bestuurder) teveel had gedronken (315 ug/l).
Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.


---- --