What about sex?

Wpf/youth incentives

Uitnodiging voor de pers

WHAT ABOUT SEX?
Internationale conferentie over seksuele gezondheid

Hilversum, 16 februari 2006 - Aids, soa's, zwangerschappen en abortus; het heeft allemaal met seks te maken. Opvallend genoeg blijkt praten over seks moeilijk voor veel mensen, zelfs voor mensen die zich inzetten voor aidsbestrijding en seksuele gezondheid. Daar willen Youth Incentives en World Population Foundation (WPF) verandering in brengen.

Conferentie
Hoe breng je seksualiteit op een positieve manier onder de aandacht? Daar draait het allemaal om tijdens de internationale conferentie 'What about sex?' die op 6 en 7 maart a.s. door Youth Incentives (het internationale programma van de Rutgers Nisso Groep) en World Population Foundation (WPF) wordt georganiseerd in Utrecht.

In het huidige debat over hiv/aids en seksuele gezondheid is seks vreemd genoeg vrijwel afwezig. Praten over seks blijkt moeilijk en is vaak alleen maar het benadrukken van de negatieve aspecten van seks, zoals seksueel geweld, seksueel overdraagbare ziektes waaronder hiv/aids. Een positieve en open houding over seks kan echter een antwoord bieden op de immense problematiek rondom hiv/aids en seksuele gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat openheid over seksualiteit het gebruik van anticonceptie bevordert. Dit resulteert in minder ongewenste zwangerschappen, een lager sterftecijfer onder zwangere vrouwen en minder seksueel overdraagbare aandoeningen.

Conferentie 'What about sex?'
Datum: 6 en 7 maart 2006
Locatie: Meeting Plaza in Hoog Catharijne, Utrecht
Voor het volledige programma: zie hieronder (engels)

U bent van harte welkom bij de conferentie. Aanmelding vooraf wordt op prijs gesteld: press@rng-wpf.org


---