Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 17 februari 2006, 44

Project van Bureau HALT Eindhoven e.o. over vandalisme

âHou ât Gaafâ op basisscholen in de gemeenten Bladel en Eersel

De leerlingen van groep 7 en 8 van de Mariaschool, Franciscusschool, St. Lambertusschool en de Vest uit de gemeente Bladel en de Sinte Lucij, St. Jacobus en de Willibrordus uit de gemeente Eersel gaan respectievelijk vanaf maandag 6 maart en maandag 20 maart 2006 van start met het preventieproject âHou ât Gaafâ. In het project werken de scholen, politie de Kempen en Bureau HALT Eindhoven e.o. nauw samen.

Vandalisme

âHou ât Gaafâ gaat over vandalisme, het express vernielen van dingen zonder dat het nut heeft. Voorbeelden zijn kapotte bushokjes en ingegooide ruiten, maar ook graffiti. Vier weken lang werken de leerlingen met het lesmateriaal. Samen met de onderwijzer zoeken ze naar antwoorden op vragen als: Wat is vandalisme? Wat zijn de oorzaken van vandalisme? Wat zijn de gevolgen van vandalisme? Hoe zou je vandalisme kunnen stoppen en voorkomen?
Door kinderen bewust te maken van de gevolgen van vandalisme voor slachtoffer en dader, hun keuzemogelijkheden en de verantwoordelijkheid voor het eigen gedrag, levert het project een bijdrage aan het terugdringen van vandalisme.

Gastlessen

Medewerkers van de politie en Bureau HALT bezoeken tijdens het project de klassen. De politie vertelt over haar werk met hulp van Nick & Linda; de striptweeling die kinderen laat kennismaken met het werk van de politie. De HALT-medewerker vertelt wat er gebeurt als je bij Bureau HALT terechtkomt.
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven