Ingezonden persbericht


Persbericht

Maandag 20 februari 2006

Oegandeze tieners praten openlijk over HIV/AIDS met Nederlandse scholieren

Amerfoort De landelijke actie Zip your Lip organiseert tussen 6- 17 maart ontmoetingen op 12 Nederlandse scholen tussen middelbare scholieren en 2 Oegandeze tieners. Samen praten de jongeren over de impact van AIDS op het leven van jongeren in Noord-Oeganda.

Het initiatief van Zip your Lip is bedoeld om het AIDS-probleem bespreekbaar te maken en het onderwerp bij jongeren onder de aandacht te brengen. Hoogtijd dus om met elkaar te praten over de verschillen in levenstijl en over hoe met de verwoestende ziekte om te gaan. Er wordt niet alleen gepraat, ook is er een spetterend optreden van de hiphopcrew NOA. Zij hebben speciaal voor deze actie de Zip your Lip Rap geschreven 'Maak het verschil' en is gratis te beluisteren op www.zipyourlip.nl

Zip your Lip staat in het teken van het thema: Aids veroorzaakt honger. Met z'n allen 24 uur honger lijden om mee te voelen met de kinderen in Afrika. Alle deelnemers zamelen vooraf geld in. Het startsein van de landelijke actiedag is op donderdag 23 maart 2006. De opbrengst wordt gebruikt om kinderen die de dupe zijn van Aids te helpen in projecten in Noord-Oeganda, Somalië en Oost-Congo. Op www.zipyourlip.nl kan iedereen vanaf 12 jaar zich aanmelden.

De ramp die Aids veroorzaakt in Afrika is groot. Veel kinderen hebben hun ouders verloren. Zij hebben geen inkomen, geen eten en kunnen niet naar school. Dit zijn structurele problemen die om een structurele oplossing vragen. Als jongeren in Nederland hun steentje bijdragen krijgen leeftijdsgenoten in Afrika een betere toekomst.

UITNODIGING voor de pers

We komen onder meer langs op scholen in Rotterdam, Woerden, Barneveld, Middelburg, Veghel en Wolvega. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Wilt u weten wanneer we de 12 scholen bezoeken? Neem u dan contact op met Marjolein Bos; projectleider van Zip your Lip 2006. telefoon 033 - 464 34 53, e-mail marjolein_bos@wvi.org Ook voor andere informatie of beeldmateriaal kunt u hier terecht. Graag wijzen wij u erop dat we beschikken over advertenties voor Zip your Lip in 4 standaardformaten. U kunt deze kosteloos bestellen.