Gemeente Geldrop-Mierlo


HERINRICHTING JULIANAPLEIN EN OMGEVING

Maandag 6 maart aanstaande start de herinrichting van het Julianaplein en omgeving. De uitvoering gaat naar verwachting 19 weken duren en is klaar op vrijdag 14 juli 2006 (begin bouwvakantie). De werkzaamheden omvatten het vervangen van de bestaande riolering en van de wegverhardingen.

GESCHEIDEN RIOOLSTELSEL
In de Willem Alexander- en de Beatrixlaan en het Julianaplein wordt het riool vervangen door een gescheiden stelsel, zodat het afvalwater en het schone regenwater afzonderlijk kunnen worden afgevoerd. Het regenwater infilteert in de grond, terwijl het vuile water naar de waterzuivering gaat. We noemen dit het `afkoppelen' van regenwater. Ook krijgen de panden aan de Willem Alexander- en de Beatrixlaan en het Julianaplein naast de huidige aansluiting op het vuilwaterriool een aansluiting op het regenwaterriool.

WERKVAKKEN
Om de bereikbaarheid zo goed mogelijk te handhaven, voert de gemeente de werkzaamheden uit in ongeveer 14 werkvakken. We starten in de Willem Alexanderlaan, waarna de werkvakken in de Wilhelminalaan (inclusief een gedeelte van de Stationsstraat), de Beatrixlaan, het Julianaplein en tot slot de Emmalaan worden uitgevoerd.

MEER INFORMATIE
Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Frank Tijbosch van de afdeling Openbare Werken. Hij is te bereiken via telefoonnummer (040) 289 37 53.
OneStat.com Web Analytics