Waterschap Roer & Overmaas


24-02-2006

Persinformatie: waterschappen uitgebreid op L1-televisie

L1 televisie begint op maandag 6 maart met een nieuwe serie: WATER. De serie gaat over het werk van de twee Limburgse waterschappen. Presentator Ger Houben bezoekt kriskras door Limburg projecten die te maken hebben met de zorg voor droge voeten, voldoende en schoon water in onze provincie.

In zeven afleveringen van bijna 20 minuten komen zon twintig verschillende onderwerpen op het gebied van waterbeheer aan bod. Ger Houben daalt af in diepe rioolbuizen, en vliegt in een helicopter boven natte natuurgebieden en kronkelende beken. Hij laat zien hoe de waterschappen strijd leveren tegen hoogwater van de Maas en het waterpeil in beken en sloten regelen. Hij vaart mee op een boot van een muskusrattenvanger en hij bezoekt het laboratorium, waar specialisten met microscopisch kleine beestjes en plantjes onderzoek doen naar de kwaliteit van het oppervlaktewater. Het L1-team gaat ook mee met een waterschapsinspecteur die het afvalwater van een fabriek controleert, en bezoekt een boer die leert hoe hij een stuw moet bedienen.

De serie WATER is een coproductie van L1 en de waterschappen Roer en Overmaas (Zuid-Limburg) en Peel en Maasvallei (Noord-Limburg). De eerste aflevering is maandag 6 maart om 17.00, 19.00 en 22.00 uur. Herhaling de volgende dag in de dagcarrousel, tussen 10.00 en 15.00 uur. De zeven afleveringen worden telkens op maandagavond uitgezonden op de volgende data: 6 en 20 maart, 3 en 17 april, 1, 15 en 29 mei.